6:lle
5 dl kuohukermaa 3/4 dl ruokokidesokeria 1 vaniljatanko 1 tl lakritsijauhetta 2 liivatelehteä
Sekoita kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös halkaistu vaniljatanko kattilaan.
Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Lisää lakritsijauhe kuumaan kermaan vähitellen ja vatkaa samalla voimakkaasti.
Ota kattila pois liedeltä ja poista vaniljatanko. Puristele liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos jälkiruokamaljoihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi. (Annoin hyytyä yön yli seuraavaan päivään.) |
Hauskan näköiset!
VastaaPoistaOreo-piiras vasta herkulliselta vaikuttaakin!
-Laura
Kiitos, Laura!
VastaaPoista