sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Shaksuka

Onpas aikaa kulunut viimeisestä päivityksestäni. Olen kuitenkin päättänyt, etten stressaa tällä blogilla itseäni, ja siksi onkin jäänyt paljon herkkuja "varastoon". Yritän niitä välillä ehtiä laittaa tänne ainakin itselleni muistiin. Lukijat ovat varmasti kaikonneet vähiin, mutta en silti aio lopettaa hyvien ohjeiden keräämistä tänne.
Tässä yksi uusimmista lempiruoistani. Shaksukan ohjeita löytyy nykyään paljon, mutta tämä on omani, herkulliseksi testattu, muutamaan kertaan maisteltu shaksukan ohje. :P


 Ainekset:

1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 rkl rypsiöljyä
200 g chorizomakkaraa (Jos haluat kasvisversion, jätä makkara pois, on silti ihanaa.)
1 tl juustokuminaa
1/2 tl chilijauhetta
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tlk säilyketomaatteja
1 1/2 dl vettä
1 prk punaisia linssejä
4 munaa
suolaa ja mustapippuria
fetaa maun mukaan
tuoretta timjamia

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Pese ja kuutioi paprika. Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä padassa. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää paprika mukaan hetken kuluttua. Paloittele chorizo ja lisää pataan. Pilko säilyketomaatit  pataan ja lisää juustokumina, chili, sokeri ja suola. Valuta linssit ja laita nekin pataan. Lisää lopuksi vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Riko kananmunat shaksukan pinnalle varovasti ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Laita fetajuustot kananmunien väliin . Nosta pata uuniin keskitasolle niin pitkäksi aikaa, että kananmunat ovat hyytyneet. Ripottele valmiin shaksukan pinnalle tuoretta timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti