keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Pekaanipiiras

Tein jouluksi tällaisen todella pähkinäisen piiraan. Piirakkaan menee yhteensä melkein 1/2 kg pähkinöitä! Pähkinät karamellisoituvat vähän paiston aikana, ja siksikin maku on oivallinen. Käytin täytteessä vaaleaa luomusiirappia, jota lorautin myös piirakkapalan päälle piirakkaa nauttiessani. Ihastuin!



Taikina:

100 g voita
0,75 dk Siro-sokeria
1 muna
2,75 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

400 g pekaanipähkinöitä
125 g voita
2 dl vaaleaa luomusiirappia
1 dl Siro-sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 munaa
1 rkl perunajauhoja

Pinnalle: 80 g kokonaisia pekaanipähkinöitä

Sekoita huoneenlämpöiset ainekset taikinaksi. Siirrä jääkaappiin ainakin täytteen teon ajaksi, jopa 2 tunniksi. Painele taikina sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Vuoka saa olla iso, minulla taisi olla halkaisijaltaan 28 cm. Pistele pohjaa haarukalla. Rouhi pähkinät hienoksi tai karkeaksi, miten haluat. Minä jätin tuttuun tapaani kunnolla purutuntumaa. Vaahdota pehmeä voi, vaalea siirappi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa hyvin ja lisää perunajauhoa aina munan lisäämisen yhteydessä. Sekoita pähkinärouhe lusikalla täytteeseen. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Asettele pekaanipähkinät täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 170 asteessa noin 40 minuuttia. Piirakka on parhaimmillaan levättyään kylmässä pari päivää, joten se on mukava tehdä valmiiksi jo pari päivää ennen tarjoamista. Minä tein viikkoa ennen joulua ja pakastin sen. Piirakka on ihanaa sellaisenaan, mutta lopraus vaaleaa siirappia ei ole pahitteeksi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti