En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt jogurttia leivän "nesteenä". Jogurtti tekee leivän rakenteesta samettisen pehmeän. Siemensekoitus antaa sitten vastaavasti sitä rouheutta leipään. Oliiviöljy maistuu tässä leivässä aika hyvin, joten jos pidät sen makua voimakkaana, vaihda oliiviöljy rypiöljyksi. Tässä yhden leivän ohje:
2,5 dl maustamatonta jogurttia 25 g hiivaa 0,5 tl suolaa 1 tl hunajaa 2 dl sämpyläjauhoja noin 3 dl vehnäjauhoja 2 rkl oliiviöljyä noin 1/2 dl siemensekoitusta
voiteluun maitoa ja päälle siemensekoitusta
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Lisää suola ja hunaja. Lisää jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi öljy. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota noin 45 minuuttia. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ripottele siemenet taikinalevylle ja kääri löysästi rullalle. Nosta leivinpaperin päälle ja kohota hetki. Voitele maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti