Tunnisteet
- arkiruoat (3)
- bebet (1)
- broileriruoat (4)
- browniet (4)
- cookiet (1)
- curdit (2)
- galette (2)
- gluteeniton (7)
- hedelmät (1)
- hyydykekakku (10)
- hyytelöt (2)
- jauheliharuuat (4)
- joulu (1)
- juhlat (10)
- juomat (1)
- juustokakut (10)
- jälkiruuat (27)
- jäädykkeet (3)
- jäätelö (7)
- jäätelökakut (3)
- kahvikakut (25)
- kalaruoat (13)
- kastikkeet (2)
- kasvikset (3)
- kattaus (5)
- keikauskakut (3)
- keitot (1)
- keksipohjakakku (10)
- kiisselit (2)
- korput (1)
- koti (4)
- käärötortut (3)
- laatikkoruuat (3)
- lapset (7)
- lasagne (1)
- leivokset (8)
- leivät (11)
- letut (2)
- loma (1)
- luonto (15)
- luumu (1)
- makeiset (5)
- makkara (3)
- marenkileivonnaiset (1)
- Minttu-kissa (8)
- minä (6)
- muffinssit (5)
- mustikka (3)
- mutakakut (4)
- omena (6)
- paistokset (1)
- pannacotta (1)
- pannukakut (1)
- pasha (1)
- pasta (1)
- patongit (2)
- perhe (1)
- piirakat (21)
- pikkuleivät (10)
- pizzat (1)
- pulla (7)
- puolukka (10)
- puurot (1)
- pähkinät (1)
- pääsiäinen (7)
- raakakakut (1)
- rocky road (1)
- ruokaisat piirakat (8)
- ruokaisat pikkusyötävät (9)
- salaatit (8)
- skonssit (1)
- spagetti (1)
- suklaa (7)
- suku (2)
- sämpylät (4)
- texmex (1)
- tiramisut (1)
- tortut (11)
- tuulihatut (4)
- täytekakut (15)
- uunijäätelö (1)
- vadelmat (1)
- viinerit (1)
- voileipäkakut (1)
- voitaikinaleivonnaiset (2)
- välipalat (5)
torstai 8. toukokuuta 2014
Pikainen pulla
Jos pullanhimo yllättää, ja on torstai-ilta, ja on väsynyt eikä jaksa lähteä ees kuoroon laulelemaan, voi leipaista nopean pikapullan, niin olo helpottuu heti, siis jo leipomisen aikana, puhumattakaan tuoretta pullaa maistellessa. Tästä ohjeesta tulee pienehkö pulla, voisi hyvin tehdä kaksinkertaisena annoksenakin. Paistoaika on silloin toki tätä pidempi. Pulla on gluteeniton.
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl rusinoita
1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl maitoa
1 muna
1/2 dl öljyä
pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää maito, muna ja öljy ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista pullaa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä tikulla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä oli ihan mielettömän hyvää :P Kiitos ohjeesta!! Mieheni on moni-allergikko ja tää sopi loistavasti laittamalla maidon tilalle riisimaitoa.
VastaaPoistaHanna
Oi, kiva kuulla! Minäki tykkään tästä pikapullasta. Tuoreena kun syö, niin namnam.
PoistaTämä onkin varmasti hyvä ohje, jos käy keliaakikkoja kylässä. Kiitos.
VastaaPoistaEllu
Kyllä vain. Keliakia lisääntyy koko ajan. Eikä gluteeniton ruokavalio ole muillekaan haitaksi.
PoistaAjattelin kokeilla mutta minulla on aina sellainen ongelma, että en osaa päättää, paistetaanko pulla ja kakku ala- vai keskitasolla. . . Ois kiva jos mainitsisit ohjeessa niin tällaiset vähemmänkin leiponeet onnistuis. .
VastaaPoistaYleensä isohkot leivonnaiset, kuten sämpylät, pullat, kakut jne. paistetaan keskitasolla, ellei erikseen mainita. Pikkuleivät ym. ohuet ja pienikokoiset ylätasolla. Juustokakut ym. pitkää kypsennystä vaativat alatasolla. Tämä on siis pääsääntö, mutta poikkeuksia löytyy. Siksipä yritän muistaa tästälähin laittaa tasonkin ohjeeseen. Jos se jää pois, onneksi täällä on helppo kysäistä. :)
PoistaKokeilin pullaa ja poikani sanoi että tämä on täydellistä:) Kiitos ohjeesta.!! Vihdoinkin se pieni pullahiiri sai pullaa (joutui jokin aika sitten gluteenittomalle ruokavaliolle) (Paistoin keskitasolla. . tulisko siis alatasolla parempi)?
PoistaMukava kuulla, että maistui! Keskitasolla pulla aina paistetaan.
PoistaMukava kuulla, että maistui. Keskitasolla pulla aina paistetaan. Ja muuten, jos on epävarma, millä tasolla pitäisi paistaa, voi aina paistaa keskitasolla, silloin ei tule vahinkoa. Sen sijaan ylätasolla ja alatasolla paistamisessa voi tulla ongelmia.
VastaaPoistaTämä tuli nyt kahteen kertaan, mutta kertaus on opintojen äiti. ;)
Poista