Tästä annoksesta tulee noin 35 pikkuista:
100 g voita 1/2 dl kuohukermaa (hieman vanhentunut käy hyvin, minäkin laitoin) 2 1/2 dl vehnäjauhoja
koristeluun (värjättyä) sokeria
täyte: 75 g voita 1 1/2 dl tomusokeria 2 tl vaniljasokeria (muutama tippa elintarvikeväriä)
Nypi jauhot huoneenlämpöiseen voihin, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina noin 4 mm paksuksi ja paina siitä pyöreitä pikkuleipiä, joiden läpimitta on noin 3 cm. Kasta joka toinen pikkuleipä (värjättyyn) sokeriin. Nosta pikkuleivät leivinpaperille uunipellille ja paista uunin keskitasossa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä. Vatkaa täytteen ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi kreemiksi. Levitä täytettä niille pikkuleiville, joissa ei ole sokeria pinnalla ja paina sokeroitu pikkuleipä päälle. |
Voin kuvitella, kuinka suussasulavat on, nam..:)
VastaaPoistaKiitos. :)
PoistaJa sydämellisesti tervetuloa lukijakseni!
VastaaPoistaVoi kuinka ihanaa, että sattumalta löysin uuteen blogiisi, ihanaa että aloitit uudestaan :) Täällä rippijuhlia suunnittelen huonoilla voimavaroilla... Ja yritän keksiä, mitä vieraille tarjoaisi viikon päästä, siksi täällä blogeja kiertelen.. :)
VastaaPoistaOnpa mukava kuulla! Toivottavasti löydät mukavia herkkuvinkkejä juhliin! Vinkkinä, että nuo marenkileivokset on erittäin suosittuja olleet juhlissakin. Pohjat voi tehdä monta päivää ennen valmiiksi. Täyttäminen kyllä pitää tehdä vasta vähän ennen tarjoilua, etteivät marenkipohjat pehmene. Olen itse tehnyt mansikkavaahdonkin valmiiksi ja laittanut koristeet (mansikat ym.) valmiiksi. Silloin täyttämisessä ei ole mennyt kuin 10 minuuttia.
PoistaSäilyykö miten pakastimessa,jos tekee etukäteen?
VastaaPoista