MANTELIPOHJA: 2 pötköä mantelimassaa (n. 400 g) 100 g tummaa suklaata 1 muna voita tai margariinia vuoan voiteluun
Raasta suklaa ja mantelimassa. Yhdistä raasteet ja lisää joukkoon kananmuna. Helpointa tämä on tehdä monitoimikoneella. Jos käytät konetta, suklaita eikä mantelimassaa tarvitse raastaa, vaan ajaa tasaiseksi massaksi leikkuuterällä. Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja voitele reunat.Tasoita massa vuoan pohjalle käsin painellen. Kypsennä pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä. |
Mikä herkku! Tämä menee testiin.
VastaaPoistaMaistuuko mustaherukkamehu kakussa? Millä muulla mehun voisi korvata?
-Satu
Ei maistu. Sen voi korvata millä tahansa muulla marjamehutiivisteellä.
VastaaPoistaKakkua testattu useasti �� Olen korvannut mehun appelsiinituoremehulla tai kermalla (lisännyt kermaa massaan heti alussa mehun määrän). Kumminkin onnistunut. Pelkällä kermalla pehmeämpää.
VastaaPoistaPinnan sain onnistumaan vasta Valion ranskankermalla (se pieni prk). Laktoosittomalla versiolla tuli liian löysää mielestäni.
Kiitos suklaahyvästä!
-Satu