Kakku näyttää kuvissa huomattavasti todellista matalammalta ja pienemmältä. Kuvatkin ovat nopeasti otettuja, kukapa ehtii kakkuja kuvaamaan juhlahumussa.
Aloitetaanpa:
1. Ruskistettu voi 300 g voita Sulata voi pienessä kattilassa. Keitä voita 5-10 minuuttia, kunnes tuoksu on pähkinäinen ja väri on muuttunut hennon ruskeaksi. Laita voi kiinteytymään jääkaappiin.
2. Vadelmacurd 500 g pakastevadelmia 1,5 dl sokeria 1 tl raastettua sitruunankuorta 2 rkl sitruunamehua 2 munaa 3 keltuaista 1 tl vaniljasokeria/ vaniljauutetta tai jauhettua vaniljaa 50 g voita Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Sekoita keskenään vadelmasose, sokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu kattilassa. Sekoita joukkoon munat ja keltuaiset. Hauduta koko ajan sekoitellen, kunnes lämpötila saavuttaa 75 astetta. Siirrä kattila pois levyltä. Mausta vaniljalla ja lisää pieniksi kuutioitu voi joukkoon. Laita jäähtymään ja tekeytymään jääkaappiin.
3. Kakkupohjat Tee näitä 2: Edellisenä päivänä ruskistetusta voista puolet 2,5 dl sokeria 4 munaa 5 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria/ vaniljaa 2 dl maitoa Voitele kaksi pientä kakkuvuokaa (halkaisijat 15-20 cm). Vaahdota ruskistettua voita ja sokeria noin 5 minuuttia. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilja eri kulhossa. Lisää taikinaan jauhoseosta ja maitoa vuorotellen välillä sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa keskitasolla 30-40 minuuttia. Voit tietenkin tehdä kakut kerralla kaksinkertaisella annoksella. Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan ainakin 20 minuuttia ennen kumoamista.
4. Vanilja-tuorejuustotäyte 3 dl kuohukermaa 200 g vaniljatuorejuustoa 3 dl tomusokeria Vaahdota kuohukerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri hyvin keskenään. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto. Laita kuorrute pursotuspussiin ilma pursotusterää.
5. Vaaleanpunainen valkosuklaakuorrute 100 g valkosuklaata 0,75 dl kuohukermaa veitsenkärjellinen punaista elintarvikeväriä Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Lisää kermaan paloiteltu valkosuklaa. Kun suklaa on miltei sulanut, sekoita kevyesti. Sävytä pienellä määrällä elintarvikeväriä. Siirrä valkosuklaakuorrute pieneen kannuun ja laita se odottamaan jääkaappiin.
6. Kakun kokoaminen Halkaise kakkupohjat kahtia. Aseta pohjalle tuleva levy tarjoilulautaselle. Kostuta pohjalevy maidolla. Pursota kakun reunaan kierros vanilja-tuorejuustoa. Täytä keskus vadelmacurdilla. Nosta päälle toinen kakkulevy ja toista äskeinen. Toista sama myös kolmannelle levylle. Laita neljäs levy päällimmäiseksi. Pursota vanilja-tuorejuustoa paksu kerros kakun päälle ja ohuesti reunoille. Tasoita päällinen sileäksi. Tasoita siten, että kakku näkyy paikoitellen tuorejuustotäytteen läpi. Valuta valkosuklaakuorrute kakun päälle. Anna sen valua reunojen yli.
7. Viimeistele kakku esim. tuoreilla marjoilla, lusikkaleivillä tai pikkuleivillä ja tuoreilla, syötävillä kukilla. |
Aivan ihanan herkullisen oloinen kakku. Kuinka monelle tuosta suurinpiirtein riitti?
VastaaPoistaRiikka
Riikka, meillä oli monta erilaista kakkua tarjolla, niin vähän vaikea arvioida. Mutta uskoisin, että siitä ainakin 20-25 syö.
Poista