Puolukka-kardemummakorput:
100 g voita 5 dl maitoa 25 g hiivaa 1 muna 1 dl juoksevaa hunajaa 2 rkl kardemummaa 1 tl suolaa 1 tl kanelia 12-13 dl vehnäjauhoja 2 dl puolukoita
Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada seos leivontakulhoon ja murenna sekaan hiiva. Lisää muna, hunaja, kardemumma, suola ja kaneli. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa kunnolla, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa peitettynä noin tunti. Lisää puolukat kohonneeseen taikinaan. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile palat jauhojen avulla pellin pituisiksi pötköiksi. Siirrä pötköt leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Taputtele pötköt jauhojen avulla matalaksi. Paista 175-asteisen uunin keksitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Leikkaa levyt lämpiminä sahateräisellä veitsellävinottain viipaleiksi. Nosta palat kyljelleen ja paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes palat kuivahtavat ja saavat hieman väriä. Kytke uuni pois päältä ja anna korppujen kuivua jälkilämmössä noin tunnin, kunnes ne ovat rapeita. Jäähdytä korput peittämättä ritilällä. |
Ai että mitä herkkuja sinä olet taas tehnyt! Alkoipa tehdä mieli korppuja 😋
VastaaPoistaTuota curdia kokeilen kyllä ehdottomasti. Vaikuttaa niin hyvältä!
Ajoimme kotinne ohi sunnuntaina palatessamme pohjoisesta lomanvietosta. Lämmin ajatus häilähti siinä kotinne kohdalla, kun sinua ajattelin. Täytyypä joskus reissuillamme poiketa pihaan saakka, jos vaikka kotona olisitte. 💜
Rentouttavaa hiihtolomaviikkoa sinulle!
Kiitos, Kaaru! ❤ Oispa ihana yllätys, jos joskus saisimme teidät kylään! Jos vielä joskus vihjaatte tulostanne, saatan ehtiä loihtia jonkun herkun pöytään. Se on lempipuuhaani! Mukavaa kevättä Sinullekin! ��
VastaaPoista