SAARISTOLAISLEIPÄ, 2 kpl
1 l piimää 2 dl siirappia 3 dl kaurarouhetta 3 dl ruisleseitä 1,5 rkl soodaa 1 rkl suolaa 2 dl kaljamaltaita 0,5 dl fariinisokeria 2 dl sämpyläjauhoja 7 dl vehnäjauhoja
Siirappivesi: 0,5 dl vettä 1 rkl siirappia
Sekoita taikinan piimä ja siirappi keskenään. Sekoita myös kaikki taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimän sekaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina kahteen pitkänomaiseen vuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu esimerkiksi ruisleseillä. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Voitele paistetut leivät lämpiminä siirappivedellä. |
Kiva että olet taas täällä ja saamme ihania ohjeita joita kokeilla. :) Katinka
VastaaPoistaKiitos kannustuksesta! Ja ihanaa, että näistä on hyötyä muillekin, kun itselleni näitä tähän muistiin laitan. :) Pia
Poista