lauantai 15. helmikuuta 2014

Lakka ♥ laku

Nuo otsikot alkavat varmaan pian teitä lukijoita ärsyttämään. Jostakin syystä vain en voi olla laittamatta oivallisia makupareja  tänne blogitekstiin. Hillat, niin kuin täällä pohjoisessa sanotaan, sopivat kyllä mustan lakun kanssa jo värinsäkin puolesta. Tässä teille yhden huimaavan herkun ohje, olkaapas hyvä!
2,5 dl hilloja

pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita

täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk ranskankermaa
3 munaa

kuorrute:
1 dl kuohukermaa
noin 120 g Kick-patukoita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottelemaan. Valmista seuraavaksi täyte. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja ranskankerma sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Levitä hillat kakkupohjan päälle. Kaada tuorejuustotäyte hillojen päälle. Paista 185 asteessa uunin keksitasossa noin tunti, kunnes kakku on hyytynyt. Kannattaa laittaa paiston loppuvaiheessa leivinpaperia tai folioa kakun päälle, ettei käy noin niin kuin minulla, että reunat tummenivat aivan liikaa. Anna kakun vetäytyä uunin jälkilämmössä kymmenisen minuuttia, ota sitten pois uunista ja jäähdytä kunnolla. Valmista kuorrute. Kuumenna kerma kattilassa ja lisäile Kick-patukoita joukkoon, Sekoittele, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten kakun päälle.

Varoitus: Vaarallisen hyvää!

6 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Tätä täytyy testata. Ja kiva kun löydät maistuvia yhdistelmiä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämä osui juuri minun makuhermooni! Sain pidätellä itseäni syömästä liikaa. :)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kyllä todella hyvää! Työkavereiden iloksi kokeilin tehdä ja tulipa kyllä maittavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä lisävinkkinä, että kannattaa syödä vasta seuraavana päivänä, maku vieläkin herkullisempi :)

      Poista