sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Lakutiikerikakku


 Tästä ohjeesta tulee pieni kakku, joten tee se pienehköön kakkuvuokaan.

                                                  200 g margariinia
                                                  2 dl sokeria
                                                  3 munaa
                                                  3 dl vehnäjauhoja
                                                  2 tl leivinjauhetta
                                                  1/2 dl valmista lakukastiketta
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen lakukastike. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle, levitä lakutaikina päälle ja ylimmäiseksi sitten toinen puoli vaaleasta taikinasta. Paista 175 asteessa 50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Halutessasi voit valutella vielä päällekin lakukastikeraitoja.

P.s. Olisi kiva lukea vaikka lyhyitäkin kommentteja. Mitä haluaisit lukea blogistani? Voisitko ajatella ryhtymistä lukijakseni?

                                       Iloista sunnuntaita kaikille!






9 kommenttia:

  1. Mukava, kun aloitit uudestaan blogin! Pidän ruokaohjeista ja lapsiperheen jutuista. Flyygelinne on ihana!!

    -Laura

    VastaaPoista
  2. Mä oon ihan kaikista eniten hyvien reseptejen perässä! :) Mutta melkein yhtä paljon kiinnostaa kaikki arkeen ja juhlaan liittyvä, kaikki kaunis sisustuksesta lapsiperheen elämään ja mitä siihen väliin mahtuukaan. Tunnelmia.

    VastaaPoista
  3. Laura ja Eve, kiitos tiedosta! :)

    VastaaPoista
  4. Luin vanhaa blogiasi jo, ja pidän resepteistäsi. Uusia vinkkejä siis ruoanvalmistukseen ja leivontaan :) Uuden blogisi löysin Karamellikenkin Even blogilistan kautta.

    Asutaan vieläpä samoilla seuduilla (siis sadan kilometrin säteellä :)) ja käsittääkseni meillä on myöskin sama ammatti? Hauskoja sattumia :) Kiitos ihanasta blogistasi!

    -Sipuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipulille: Mukava, kun löysit uuden blogini. En sittenkään malttanut olla ilman bloggailua. Joka tapauksessa minulta kysytään ohjeita. On helpompi sanoa, että lue blogista kuin alkaa kopioimaan ohjeita. En kuitenkaan ota tästä mitään paineita. Jos ohjeet ja vinkit kelpaavat, olen tietysti mielissäni. :)

      Poista
  5. Kiitos mukavasta blogista! Olen ollut jo edellisen blogisi innokas seuraaja ja ohjeiden testaaja. Ja sama jatkuu nyt. Olisi kiva jos joskus antaisit kalaruokien ohjeita kun en oikein hallitse niiden tekoa.. ja uskon että sinulla on sekin hanskassa! Mukavaa kevättä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä yämäkin viesti lämmitti! Teen kalaruokia melko paljon, mutta monesti ajattelen, mettä ohje on niin helppo ja yksinkertainen, että enpä taida viitsiä laittaa tänne blogiin. Mutta on minulla muutamia helppoja, hyviä, mutta pikkuisen erilaisia ohjeita takataskussa. Laittelen niitä aina joskus sitten tänne.
      Mukavaa kevättä sinullekin!

      Poista
    2. Helppoja ja yksinkertaisia ne sais ollakin niin saisin tehtyä:) Toki voi olla että muut lukijat kaipaa enemmän eksoottista..

      Poista
    3. Eli jokaiselle jotakin. ;)

      Poista