sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Jäädytetty mangokakku

Hiihtoloma alkoi! Maaliskuu alkoi! Aurinko pilkahti taivaalla pitkän tauon jälkeen. Hanget kimaltelivat hetkisen. Kohta väistyvät meiltä violetin ja vaaleanpunaisen sävyt. Tervetuloa, kevään keltainen!
Tykkään kovasti talvesta. Tänä vuonna talvi oli lyhyenläntä ja vähäluminen, lämminkin. Vähän harmittaa, että kevät on jo nyt täällä, mutta luulenpa, että vielä saamme nauttia lumisateista ja hohtavista kevättalven hangista.
Sinä, joka tykkäät kanssani tuoreesta mangosta, pidät varmasti myös tästä mangokakusta. Se maistuu voimakkaasti tuoreelle mangolle. Siinä on suussasulava keksipohja, joka on tehty niistä pienistä Choko Domino  -kekseistä, jotka sopivat mangon kanssa yhteen erinomaisesti. Kakku on raikas ja siinä on aavistus kevättä. Tein tämän kakun vähän muuttelemalla Kodin Kuvalehdessä ollutta ohjetta joulukuulta.
 Pohja:
1 pkt (200 g) Choko Domino  -keksejä
vajaa 1/2 dl voisulaa

Täyte:
1 prk (3,3 dl kuohukermaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 pss (à 300 g) pakastettuja mangokuutioita (Ostin Pirkka-merkkisiä, hyviä!)
1 prk sitruunalla maustettua rahkaa
3 rkl sitruunamehua
2 dl tomusokeria

Koristeluun:
noin 1 dl vispikermaa (Laitoin enenmmän kuin yhden desin, se oli liikaa, siksi lautasellakin noita kermakiehkuroita, jotta sain kerman kulutettua. En tykkää noista lautasella olevista, mutta tehkää te kermavaahtoa minua vähemmän, niin tulee kaunis.)

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita ne yhteen voisulan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto. Sulata mangokuutiot ja soseuta sauvasekoittimella. Laita kaikki täytteen ainekset samaan kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä hyvin ja pakasta yön yli. Ota kakku noin 45 minuuttia ennen tarjoamista sulamaan ja koristele kermavaahdolla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti