tiistai 4. maaliskuuta 2014

Mustaherukkabrowniet

Kuva browniesta oli minulle aivan liian vaikea ottaa. Miten saa hyvän kuvan, jos leivonnainen on kostea ja tummaakin tummempi, rosopintainen?? Ensiksi aattelin, etten laita koko ohjetta, mutta on tämä niin herkullinen ja lisäksi helppotekoinen, että haluan jakaa teille tämänkin ohjeen. Tämä on ihanan suklainen, mutakakkumainen brownie, johon mustaherukat antavat mukavasti raikkautta. Tätä aikaisemmin en olekaan laittanut marjoja enkä varsinkaan mustaherukoita tällaisiin leivonnaisiin. Sopii mainiosti. (Tässä olis taas yksi hyvä makupari: tumma suklaa ♥ mustaherukka.)

200 g tummaa suklaata
250 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl ruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl mustaherukoita
kaakaojauhetta pinnalle

Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan. Laita myös voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä kaakaojauhe, sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseokseen suklaaseos. Lisää munat yksitellen ja sekoittele tasaiseksi. Lisää lopuksi viinimarjat. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunti. Anna jäähtyä ja siivilöi pintaan kakaojauhetta.

6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen makupari! Uskon että tykkäisin! :)

    VastaaPoista
  2. Varmasti ihanaa!! Juustokakuissa olen tätä makuparia testannut onnistuneesti. Ja mutakakkuun olen laittanut vadelmia sekaan. Mutta enpä huomannut kokeilla näitä :) . Menee testiin heti ensitilassa!

    VastaaPoista
  3. Hei, naiset! Ihania kommentteja teiltä! Minun makuhermoon tämä osui kyllä kans vähän liiankin hyvin, sillä ahmimisen puolelle meni... :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa niin hyvältä! Ai että, tämä täytyy testata. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista