lauantai 29. maaliskuuta 2014

Paras lohipiirakka ikinä

Tämä ohje on varmaan monelle lukijoistani jo tuttu edellisestä blogistani. Laitan ohjeen tähän kuitenkin uusia lukijoita varten, sillä tämä lohipiirakka on sellainen, johon aina itsekin palaan, vaikka monia muitakin hyviä ohjeita on. Yksinkertaisuudessaan ja helppoudessaan tämä on mielestäni kaikkein paras lohipiirakan ohje. Oletteko samaa mieltä?

100 g voita
reilu 2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kevytkermaa
1 rkl kylmää vettä
täyte:
noin 300 g lämminsavulohta
3 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
tuoretta tilliä
päälle:
noin 100 g juustoraastetta

Nypi pohjan voi ja jauhot. Lisää kylmä kerma ja vesi ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoillekin. Pilko lohi ja lisää se pohjan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada lohipalasten päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Tein näitä lohipiirakoita tänään monta, sillä huomenna juhlimme anoppini 90-vuotissynttäreitä. Harmittaa, että unohdin ostaa herneenversoja, sillä ne olisivat kaunistaneet lohipiirakat, kun versoja olisi laittanut piirakan reunoille. Muuten, olen tehnyt piirakan monesti myös säilykelohesta. Tulee maukas piirakka niinkin. Silloin sekoitan lohen muihin täytteen aineksiin.





4 kommenttia:

  1. Tämä on muuten todella hyvää. Tarjosit joskus Arjalle ja minulle, kun kävimme luonasi iltakahveella :). Joskus otin edellisestä blogistasi reseptin ja leivoin vieraille. Tykkäsivät kyllä. (Ellu)

    VastaaPoista
  2. Hei, aivan ihana resepti jota täytyy ehdottomasti kokeilla tänään taloyhtiömme kahvihuoneella. Yleensä olen tehnyt lohipiirakat niin että niissä on kansi ja käytän aina majoneesia. Tämä on varmasti kevyempi piirakka. Tämä ohjeesi löytyi kun laitoin hakukenttään: Maailman paras lohipiirakka. Kiitos. Tallennan reseptin jos annat luvan. (tulee vain omaan käytööni). T.Aatu.

    VastaaPoista
  3. Hei, olen tehnyt tätä piirakkaa monta kertaa, ja yhtä monta kertaa minulta on kysytty reseptiä. On aivan ihanaa!

    VastaaPoista