lauantai 15. maaliskuuta 2014

Taateliteeleivät

Jostakin kumman syystä minulla tekee nykyään usein mieli taateleita. Ne ovatkin esimerkiksi mainioita karkkien korvikkeita. Luin jostakin, että taatelit päivittäin syötynä laskevat huomattavasti riskiä sairastua aivohalvaukseen tai saada sydänkohtaus. Eivätpä taatelit sitten tosiaankaan ole mitään turhia syötäviä. Luin myös, että vaikka taatelit sisältävät paljon sokeria, ne eivät kuitenkaan nosta veren sokeripitoisuutta. Eipäs sitten haittaa, vaikka niitä popsinkin. Tässä ihana taateliteeleipien ohje:
2 kpl
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
8 taatelia
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl oliiviöljyä

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Poista taateleista kivet ja pilko taatelit. Pyörittele taatelipalat jauhoihin, jotta ne sekoittuvat taikinaan tasaisesti. Lisää jogurtti ja öljy ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele ne reilunkokoisiksi leiviksi jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Viillä leivät kevysti veitsellä neljään osaan ja pistele haarukalla reikiä pintaan. Paista noin 10-15 minuuttia. 
(Ohje muokattu Gloria-lehden ohjeesta.)


3 kommenttia:

  1. Voi nam, miten herkulta näyttää, oliko suolaa sopivasti? Mulle on tullut karsea tapa lisätä sitä milloin mihinkin..hyvät suolat on niin hyviä nykyään..tomaattiviipaleiden päälle, salaattiin......ja suolahyllyt on niin monipuolisia nykyään :-)
    2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, ei kait suolanhimokin oo sukuvika?? Minä voisin kans... sormisuolat hupenee... Ihan kuin puhuisit mun tomaateista, kurkuista... Tässä leivässä muuten maistui jännästi (lue: ihanasti) suola ja makea yhdessä.

      Poista
    2. Hah:) Ai sullakin suolanhimo!! Kait se on sukuvika sekin! Himalajan vuorisuola, nam!!
      2

      Poista