lauantai 8. maaliskuuta 2014

Vaniljakahvin makuinen kakku

Tässä helppo ja todella kielenvievä kakku niille, jotka rakastavan kahvinmakua leivonnaisissa. Tämä ohje oli uudessa Leivotaan-lehdessä ja pomppasi minulla kahvikakkujen kärkipäähän kyllä heti kerralla.


3 dl sokeria
4 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kiehuvaa vettä

vaniljakahvitäyte:
50 g voita
1 dl maitoa
1/2 dl valmista kahvia
2 tl pikakahvijauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria

päälle:
tomusokeria
Fazerin sinisestä lastuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri, voi ja jauhot. Lisää vesi ja vatkaa kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa hieman, mutta ei aivan kokonaan. Sulata täytteen voi kattilassa ja sekoita siihen muut täytteen ainekset. Sekoittele koko ajan ja anna kiehua hetken. Halkaise kakku kahtia. kaada täyte varovasti molempien pohjien päälle. Liitä pohjat takaisin yhteen. Siivilöi päälle runsaasti tomusokeria ja koristele suklaalastuilla.

Tarjosin eilen myös sydämenmuotoisia laskiaispullia mansikkahillolla ja vaaleanpunaisella kermalla.

3 kommenttia:

  1. Täytynee kokeilla tätäkin, kerrallinen ohjeesi jossa oli fariiniraita, jäi meille pysyvästi valikoimiin. Näyttää vähän samalta, maku on varmaan hyvä.
    Marjuska

    VastaaPoista
  2. Jos tykkäät kahvinmausta leivonnaisissa, tämä jää pysyviin valikoimiin. ;))

    VastaaPoista