maanantai 14. huhtikuuta 2014

Mango-kanelitorttu

Tämä kuva tästä hurmaavasta tortusta on Kotilieden sivuilta. Tein tortun tänä iltana, mutta marenki tummui vähän liikaa, ja se näyttää kuvassa kamalalta. Halusin kuitenkin laittaa tortusta jonkun kuvan tähän, sillä ainakin itselläni herää monesti juuri kuvien avulla mielenkiinto ohjetta kohtaan. Ohje, jonka tähän laitan, on pikkuisen muunneltu alkuperäisestä. Taas löytyi hemaiseva makupari: MANGO KANELI. Sopii pääsiäisleivonnaiseksi mainiosti.

POHJA
4 dl vehnäjauhoja
1 dl karkeita vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
250 g voita
1 muna
VANILJAKREEMI
3 1/2 dl maitoa
3 rkl voita
2 munaa
3 rkl sokeria
1 vaniljatanko
3 1/2 rkl maissitärkkelystä
1 tl kanelia
MARENKI
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
PINNALLE
1 prk säilykemangoa
Nypi jauhot, sokeri ja huoneenlämpöinen voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin.
Valmista vaniljakreemi. Mittaa teflonkattilaan maito, voi ja vaniljatangosta raaputetut siemenet. Sekoita kulhossa munat, sokeri ja tärkkelys. Kuumenna maitoseosta hiljalleen, kunnes voi on sulanut. Lisää suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Keitä sen verran sekoitellen, että seos paksuuntuu. Mausta kanelilla. Valuta kreemi kulhoon, peitä kelmulla ja laita jäähtymään jääkaappiin. Painele taikina isoon piirakkavuokaan; pohjalle ja reunoille. Peitä piirakkapohja leivinpaperilla ja laita painoksi esim. kuivattuja herneitä. Kypsennä noin 12 minuuttia 175 asteessa. Poista painot ja paperi ja anna kypsyä vielä muutama minuutti. (Kypsensin pohjaa kyllä enemmän kuin "muutaman minuutin", ehkä sellaiset toiset 12 minuuttia.) Anna pohjan jäähtyä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa samalla koko ajan vatkaten. Kaada ja levitä vaniljakreemi pohjalle. Viipaloi pinnalle mangoa. Levitä marenki piirakan päälle ja kuumenna grillivastusten alla kauniin ;) ruskeaksi. Varo: Tummuu herkästi liikaa! ;) 

6 kommenttia:

  1. Hei tämä tuli sopivasti! Olen juuri lähdössä kauppaan ostamaan pääsiäisen ruokia ja ehdin vielä ostamaan mangot tätä varten :) ! Voin jo maistaa tämän tortun mielessäni, Nam!!
    Tunnelmallista pääsiäisviikkoa sinne pohjoiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinne etelään! Maistuu varmasti (tämä torttu siis)!

      Poista
    2. Kiitos vielä tästä! Tehtiin pitkäperjantain päivällisen jälkkäriksi ja kaikki tykkäsivät :) .

      Poista
    3. Kiva kuulla! Mukavaa pääsiäisaikaa!

      Poista
  2. Tämä(kin) menee kokeiluun, täytyy varmaan ostaa se Liesi, kun on monta hyvää ohjetta sieltä.
    Ja ainakin kuvassa marenki näyttää täydelliseltä! Senhän kuuluukin tummua huipuistaan,
    Tekee just nyt tota hulluna mieli!
    T. 2 keväisestä kaupingista (+9 astetta just nyt!)

    VastaaPoista
  3. Täälläki tänään ollu päivällä +5. Hihi.

    VastaaPoista