lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskakku

Tämä kakku on ihanan helppo tehdä. Olen tehnyt tällä pohjan ohjeella kesäisin kakun, johon olen päälle laittanut kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Jouluksi olen kostuttanut kakun appelsiinimehulla ja kuorruttanut marsipaanilla ja jouluisilla koristeilla. Nyt tämä samanmoinen kakku taipuu mukavasti pääsiäiskakuksi. Keväistä ja maukasta onkin! :)
150 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl mantelijauhoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,5 dl kermaa (laitoin tällä kertaa kuohua, kun sitä jäi, mutta mikä tahansa kerma käy)

Päälle
säilykepersikoita
Flora vispiä

Vatkaa kulhossa sekaisin huoneenlämpöinen voi, sokeri, mantelijauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Vatkaa joukkoon munat ja lopuksi vielä kerma. Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä kypsä kakku. Koristele persikoilla ja kermavaahdolla.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosiaan helpolta. Ja ihana, kun voi muokata sesongin mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todella helposti muokattava. Ja kummallinen siitä, että kaikki tykkäävät, myös lapset. Sillain aika neutraali maku.

      Poista
  2. Ei kai tuo kakku ole kuitenkaan liian "kuiva", koska sisältä ei kait täytetä mitenkään? Koko kakku on kai samaa kuivakakkumassaa vai? Herkullisen näköinen ainakin... Vois kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta tämähän on ns. kuivakakku eli oikeammin kahvikakku! Ei siis täytekakku. :)

      Poista