keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Tuulihattuleivoksia munkkien tilalle





Jos on viikon leiponut oppilaiden kanssa munkkeja, donitseja ja rosetteja, ei enää tee kotona mieli ottaa öljypataa esille. Lapset eivät ole tästä kovin mielissään, ja siksi tein näitä Éclair-leivoksia vappuillaksi. Meillä on perinne, että vappuna syödään itse tehdyt nakkisämpylät. Nämä sopivat pieniksi herkuiksi nakkisämpylöiden jälkeen, mutta kyllä nämä kunnon kahvinkin kanssa maistuisivat!

Tuulihattutaikina:
1 1/2 dl vettä
75 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Suklaaglace:
1 dl kuohukermaa
150 g 70 %:n suklaata

Lisäksi kermavaahtoon kermaa ja sokeria.

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita puuhaarukalla niin kauan, että taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos. Lisää yksi muna ja vatkaa 2 minuuttia, lisää toinen muna ja vatkaa 2 minuuttia. Lisää kolmas muna ja vatkaa 4-5 minuuttia. Pursota taikinasta tankoja leivinpaperille pellille ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ainakaan ensimmäisen 15 minuutin aikana.

Jäähdytä tangot. Halkaise ja kasta toinen puoli suklaaglacessa. Suklaaglace tehdään näin: Kiehauta kerma ja lisää suklaa paloiteltuna joukkoon. Anna suklaan sulaa pari minuuttia ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Täytä éclairet kermavaahdolla.



4 kommenttia:

  1. Täytyy myöntää etten ole koskaan tehnyt tuulihattuja, näyttää kyllä herkullisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään eniten tuulihatuista lohitäytteellä. Ai että!

      Poista
    2. Minkälaisen täytteen teet lohituulihattuihin? :) en oo koskaan tehnyt suolaisia mutta joskus voisi kokeilla.

      Poista
    3. Ihan vain yrtti- tai pippurituorejuustoa, tuoretta tilliä ja joko lämmin- tai kylmäsavulohta, tarvittaessa mausteita. :P

      Poista