perjantai 23. toukokuuta 2014

Unikonsiemenkakku


+ helppotekoinen
+ melko näyttävä
+ sisus pehmeä
+ kuori rapeahko
+ unikonsiemenillä mukavaa pureskeltavuutta
+ ihanaa marjojen kanssa
+ valkosuklaakastike tekee kakusta gourmeen
+ kesään sopiva
2,5 dl sokeria
3 munaa
0,75 dl rypsiöljyä
1,5 dl mitä tahansa jogurttia (laitoin rasvatonta persikka-ananasjogurttia)
1 tl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
noin 25 g unikonsiemeniä

kastike:
75 g valkosuklaata
0,5 dl kuihukermaa

tuoreita marjoja

Vatkaa sokeri, munat, öljy, jogurtti ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele ne seokseen . Sekoita taikina sileäksi. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (n. 1,5 l). Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä vähän aikaan vuoassa ja kumoa kakku. Jäähdytä kunnolla. Sulata suklaa kermaan kuumassa vesihauteessa. Anna suklaaseoksen jäähtyä hieman. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja valuta päälle kuorrutetta.



2 kommenttia: