lauantai 7. kesäkuuta 2014

Lohisalaatti marttojen ohjeella

Tässä ohje, jota minulta on kysytty. Pidän tätä yhtenä parhaimmista lohisalaateista.
3 munaa
200 g lämminsavulohta
1/2 pss pariisinperunoita
1/2 dl ranskalaista salaatinkastiketta
1 jääsalaatti
rucolaa maun mukaan
10 retiisiä
Tillimajoneesikastike (ihanaa):
1/2 dl kevytmajoneesia
1/2 dl hienonnettua tilliä
2 tl sinappia
n. 1/2 dl appelsiinimehua

Keitä munat, jäähdytä ja leikkaa lohkoiksi.
Keitä pariisinperunat pussin ohjeen mukaan. (Vakuumipakatut pariisinperunat tähän vielä parempia, ei tarvitse keittää.) Haihduta vesi pussin ohjeen mukaan myös. Kun perunat ovat hieman jäähtyneet, sekoita joukkoon VAROVASTI ranskalainen salaattikastike. Varovasti siksi, etteivät perunat murskaannu.
Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Pese ja halkaise tai viipaloi retiisit. Jos on huono retiisiaika, kirsikkatomaatteja voi laittaa retiisien sijaan.
Sekoita majoneesi, tilli ja sinappi. Löysennä kastiketta appelsiinimehulla.
Revi jääsalaatti ja rucola laakealle vadille. Asettele muut ainekset siten, että kaikkia "herkkuja" jää näkyviin mukavasti. Jauha päälle pikkuisen mustapippuria myllystä. Valuta lopuksi tillimajoneesikastike ohuena nauhana salaatin päälle. Anna salaatin maustua kylmässä.

10 kommenttia:

  1. Ai että herkullisen näköinen, kiitos! Pakko kokeilla!!!!
    Näin kesäaikaan tulee grillailtua ulkona... Onko sulla hyviä grillivinkkejä? Liha, kasvis, kala, ym? Kahden hengen tms ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en oikein ole innokas grillailija (Lue: Grillaamme noin kerran kesässä.). Mutta onneksi lehdet ja blogit on täpösen täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä grilliherkkuja. Mutta ainakin se kalanyytti on ehdoton suosikkini. Folion sisään esim. kirjolohta, peruna-juuressekoitusta, muutama ripaus suolaa ja esim. yrttituorejuustoa. Folionyytti kiinni ja grillaamaan. Tämä ruokaisa herkku ei koskaan petä!

      Poista
  2. Tämä on ihana ohje. Kokeilen ensi tilassa. Myös leivontaohjeet ovat mahtavia. Kuinka tällaisista herkuista selviää
    lihomatta...? :) t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ella, vähän vaikeaa se on, mutta pitää ottaa vain pikkuisen aina kerrallaan ja juosta sitten muutamia kertoja viikossa... ;)

      Poista
  3. Hei,
    kiitos salaattiohjeesta. Tuli sopivasti juhannukseksi koleiltavaksi. Ja oikeasti ennenkin. Hyvää viikonloppuan, Ruokorannan rouva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, jos löysit juhannusherkun. Siihen juhlaan se totisesti sopii! Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  4. Ihanan näköinen salaatti. Olisiko sulla aikaa postata tänne savulohipiirakan ohje? Tein joskus vieraille sellaisen vanhan blogisi ohjeella, ja tuli tosi hyvä. Suolaisia juhlaleivonnaisia suunnittelen :).
    Ellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellu: Löytyy tästä blogista. Katso tuosta otsikon alta kohdasta "ruokaisat piirakat". Sieltä avautuu "Paras lohipiirakka ikinä".

      Poista
    2. Ok, kiitos paljon :)

      Poista
    3. Olepas hyvä! Ja onnea juhlaleivonnaisten valmistamiseen! ;)

      Poista