tiistai 3. kesäkuuta 2014

Pian mehevä puolukkatorttu numero 2




Miksi maailmassa onkin niin paljon ihania leivontaohjeita? Taas löytyi tällainen ohje, joka osoittautui mielettömän herkulliseksi! Pohja tässä on niin ihana, että ideoita alkoi jo virrata, millaisia kuorrutevaihtoehtoja tähän voisikaan laittaa. Paksu puolukkakiisseli mehevällä pohjalla on erinomainen yhdistelmä myöskin.  Tässä ohje, kannattaa leipoa!

pohja:

3-4 porkkanaa
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa Oivariinia

kuorrute:

2 dl vettä
1 1/4 sokeria
2 rkl perunajauhoja
n. 8 dl puolukoita

Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Vaahdota munat, sokeri ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää porkkanaraaste, Oivariini ja jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina isoon, voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Valmista paksu kiisseli paistumisen aikana. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja perunajauhot. Lisää puolukat. Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen. Ota piirakkavuoka uunista ja lusikoi puolukkakiisseli heti kuuman pohjan päälle.
Ei ole pahaa jäätelönkään kanssa. :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti