maanantai 16. kesäkuuta 2014

Sesam-kuorrutettu lohi

Eilen meillä oli mukavia ruokavieraita. Tarjosin heille tällaista lohta sekä uusia perunoita ja voi-sipulikastiketta.

1 kirjolohifilee/ merilohifilee
merisuolaa rouhittuna myllystä
1/2 dl sinappia
1 prk smetanaa
1 rkl piparjuuritahnaa
1 tl  hunajaa
runsaasti seesaminsiemeniä
Pyyhi lohifileen pinta talouspaperilla. Laita filee uunivuokaan. Rouhi merisuolaa päälle. Sivele kala sitten sinapilla. Sekoita smetana, piparjuuritahna ja hunaja keskenään. Levitä tämä maustettu smetana sinappikerroksen päälle. Paista 175 asteessa kypsäksi,  n. 40 minuuttia. Paahda paistamisen aikana seesaminsiemenet kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Ripottele siemenet uunista otetun lohen päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti