tiistai 10. kesäkuuta 2014

Suussa sulavat pikkuleivät


Kuvasta saattaa saada väärän käsityksen pikkuleipien koosta. Ne ovat aivan pikkuisia, halkaisijaltaan ehkä noin 2,5 cm. Kreemitäyte ja ihana pikkuleipätaikina tekee näistä sellaisia herkkuja, ettei näitten kovin suuria tarvitse ollakaan. Kirjaimellisesti sulavat suussa.
Pinnalla on vaaleanvihreäksi värjättyä sokeria, vaikkei sitä kuvista huomaakaan. Värjätty sokeri tehdään seuraavasti. Laita lautaselle hienosokeria ja pikkuisen haluamaasi elintarvikeväriä. Sekoita ja anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Tästä annoksesta tulee noin 35 pikkuista:

100 g voita
1/2 dl kuohukermaa (hieman vanhentunut käy hyvin, minäkin laitoin)
2 1/2 dl vehnäjauhoja

koristeluun (värjättyä) sokeria

täyte:
75 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(muutama tippa elintarvikeväriä)

Nypi jauhot huoneenlämpöiseen voihin, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina noin 4 mm paksuksi ja paina siitä pyöreitä pikkuleipiä, joiden läpimitta on noin 3 cm. Kasta joka toinen pikkuleipä (värjättyyn) sokeriin. Nosta pikkuleivät leivinpaperille uunipellille ja paista uunin keskitasossa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa täytteen ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi kreemiksi. Levitä täytettä niille pikkuleiville, joissa ei ole sokeria pinnalla ja paina sokeroitu pikkuleipä päälle.

6 kommenttia:

  1. Voin kuvitella, kuinka suussasulavat on, nam..:)

    VastaaPoista
  2. Ja sydämellisesti tervetuloa lukijakseni!

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka ihanaa, että sattumalta löysin uuteen blogiisi, ihanaa että aloitit uudestaan :) Täällä rippijuhlia suunnittelen huonoilla voimavaroilla... Ja yritän keksiä, mitä vieraille tarjoaisi viikon päästä, siksi täällä blogeja kiertelen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla! Toivottavasti löydät mukavia herkkuvinkkejä juhliin! Vinkkinä, että nuo marenkileivokset on erittäin suosittuja olleet juhlissakin. Pohjat voi tehdä monta päivää ennen valmiiksi. Täyttäminen kyllä pitää tehdä vasta vähän ennen tarjoilua, etteivät marenkipohjat pehmene. Olen itse tehnyt mansikkavaahdonkin valmiiksi ja laittanut koristeet (mansikat ym.) valmiiksi. Silloin täyttämisessä ei ole mennyt kuin 10 minuuttia.

      Poista
  4. Säilyykö miten pakastimessa,jos tekee etukäteen?

    VastaaPoista