sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Appelsiinikiisseli & turkinpippurikerma


Että voikin turkinpippurit sopia yhteen appelsiinin kanssa! Samettisen pehmeä appelsiinikiisseli appelsiinipaloilla ja kermavaahto turkinpippureilla, voi että oli hyvää!
6-8:lle tarvitset:

1 l appelsiinitäysmehua
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
1-2 appelsiinia

turkinpippurikerma:
Flora vispiä
turkinpippurirouhetta

Kaada mehu kattilaan. sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kuumenna kiisseliä sekoitellen, kunnes se pulpahtaa pari kertaa. Kaada kulhoon jäähtymään ja ripottele päälle sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi. Kuori appelsiinit, irrota lohkot ja leikkaa ne paloiksi. Lisää appelsiinilohkot kiisselinn. Jaa annosmaljoihin. Vatkaa kerma ja sekoita runsaasti turkinpippurirouhetta sekaan. Tarjoa kiisseli jäähtyneenä turkinpippurikermavaahtonokareen kera.

8 kommenttia:

  1. Wau!!! Pakko testata joskus!

    VastaaPoista
  2. Harmi, kun ehti kauppa mennä kiinni.... Ei oo kaikkia aineksia kaapissa. Muuten ois voinut vaikka kesäsunnuntai-illan kruunata tämä :).

    VastaaPoista
  3. Olen tätä kiisseliä tehnytkin, mutta tuo turkinpippurikerma on uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä! En ole ennen turkkarikerman kanssa tätä ihanaa kiisseliä ahminutkaan.

      Poista
  4. Tein ja aion tehdä uudelleenkin! Aivan mahtavan makuinen yhdistelmä turkinpippuri-appelsiini :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja mukava, kun löysit tämän huippuyhdistelmän tätä kautta!

      Poista