maanantai 7. heinäkuuta 2014

Banaaniletut & sitrussalaatti

Oletko koskaan tehnyt lettuja vain kahdella raaka-aineella? Sain vinkin työkaveriltani. Hän oli muistaakseni nähnyt telkkarissa banaanilettujen tekoa näin. Siitä asti minulla on tehnyt mieli testata näitä lettuja.

Tarvitaan vain:
* banaaneja
* yhtä monta kananmunaa kuin banaania

Vatkasin kuuden kananmunan rakenteen rikki ja muussasin kuusi banaania joukkoon. Paistoin samalla tavalla kuin tavalliset letutkin. Käytin paistamiseen juoksevaa Mainio-rasvaseosta. Pikkulettuja tuli noin 30, ja tulisiko tästä sitten kymmenkunta isoa lettua. Letuista tuli kuohkeita ja pehmeitä ja paksuja. Paljaaltaan olivat miedohkon makuisia, mutta sitrussalaatin kanssa todella maukkaita!
Sitrussalaatin tein näin:

2 verigreippiä
2 appelsiinia
1 limesitruuna
3 rkl hunajaa

Kuorin appelsiinit ja greipit kalvottomiksi. Inhoan sitä hidasta kalvottomaksi kuorimista ja puolessä välissä hermostuin ja laitoin osan sitruksista kalvoineen, ei haitannut yhtään! Kauniimpia tosin ovat kalvottomina kuin kalvollisina. Leikkasin sitrusviipaleet melko reiluiksi paloiksi. Pesin limen, raastoin siitä kuoren ja pusersin mehun. Appelsiineista ja greipeistä irtoaa mehua kuorimisen aikana, säästin sen mehun ja sekoitin limemehuun. Maustoin mehuseoksen sitten limenkuoriraasteella ja hunajalla. Sekoitin hedelmäpalat ja liemen keskenään ja vein jääkaappiin tarjoiluun asti. 

5 kommenttia:

  1. Tein. Oli kyllä tosi maukkaita, ei ollenkaan mietoja. Pehmeitä, makeita ja suussasulavia! Riippuneeko sitten banaaneista? Itse käytin sellaisia todella kypsiä, kuoret lähes ruskeita. Lisukkeeksi ihan perinteisesti mansikoita ja kermavaahtoa, nams! Aion tehdä uudelleenkin :). Kiitos taas vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Nämä on herkullisia! Itse laitan joukkoon ripauksen kanelia ja pannulle kaadetun taikinan päälle kookoshiutaleita. Nams!

    VastaaPoista
  3. Hei, edelliset anonyymit! Kyllä parhaita tulee juuri niistä mustimmista banaaneista! Luinkin jostakin, että joku oli laittanut kanelia banaanilettuihin ja ajattelin, että sopii varmaan niin viimesen päälle näihin! Mullakin rupes tekemään uudestaan mieli näitä. Nyt mansikoiden kanssa tosiaan olis varmaan huippuherkkua!

    VastaaPoista
  4. Nyt kun noita kommentteja luin niin alkoipa sit itselläki tehdä mieli kokeilla! :D ehkä kunhan banaanit pöydällä alkaa tummua vähän, testataan meilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eve: Taisin vähätellä niitten maukkautta tuossa postauksessa.

      Poista