lauantai 12. heinäkuuta 2014

Pellillinen mansikka-rahkapullaa



Kesäpullan ohje, olkaapas hyvä!
Pullataikina:
3 dl maitoa
40 g hiivaa
1 muna
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
voin 9 dl vehnäjauhoja
50 g voita
Täyte:
2 prk rahkaa
3 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
noin 500 g mansikoita
Voiteluun:
munaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita. Lisää muna, sokeri ja suola. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikina kunnolla. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Voit myös taputella taikinaa käsin, jolloin saat myös jätettyä taikinaan muuta taikinaa paksummat reunat. Anna pohjataikinan kohota pellillä liinalla peitettynä vielä noin 15 minuuttia. Sekoita rahkan joukkoon munat, sokerit ja kardemumma. Kaada rahkaseos pohjan päälle. Perkaa ja puolita mansikat. Asettele ne rahkan päälle. Voitele reunat munalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. 

4 kommenttia:

  1. Ihania ohjeita oot laitellut taas. Mulla ei taho tuo aika riittää että saisin blogiin asti leivonnaiset, siitä pitää tuo pikkumies huolen. Ja sitten en taho enää muistaa että millä ohjeella sitä tulikaan tehtyä, kuvia on mutta ei ohjeita välttämättä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on mullakin usein, etten ehdi läheskään kaikkea blogiin laittaa, mutta se ja sama! Mulla ei ees oo ihanaa pikkuista, jonka "syyksi" voisin laittaa. Paljonhan sinä ehit siihen nähen blogiasi päivittää, että on monta pikkkusta!

      Poista
  2. Ihanaa kesäpullaa!:) Nyt, kun omasta maastakin alkaa jo mansikoita saamaan, voisikin leipoa jotain mansikkaista.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin kesäistä! Kyllä porukka tykkäsi kovasti! Eikä ole rasvaistakaan, kun pullataikinaan tehty. ;)

      Poista