perjantai 15. elokuuta 2014

Elokuun mustikkatorttu

Äidilläni minä tätä ensimmäisen kerran maistoin. Ohjetta hamusin - ja sainkin. Sittemmin tätä perheelleni tein. Tänään näitä torttuja myös uusille työkavereilleni vein. Ja nyt sitten teillekin iki-ihanan ohjeen annan. ;)

1 pkt Marianne-täytekeksejä (Fazerin paketti, jossa kaksi keksipötkylää)
75 g margariinia

täyte:
2 dl vispikermaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

pinnalle:
8 dl mustikoita (pakaste)
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja

Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli. Kaada jäiset marjat kattilaan ja kuumenna niitä niin kauan, että mustikoista alkaa erottua nestettä. Sekoita sokeri ja perunajauho ensin keskenään ja kaada sitten mustikoitten sekaan. Kiehauta mustikat koko ajan sekoittaen. Laita kattila jäähtymään kylmään veteen.
Hienonna keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimuruihin. Levitä seos ison piirakkavuoan pohjalle, ei reunoille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kerman joukkoon notkistettu tuorejuusto ja sokerit. Levitä kermaseos keksipohjan päälle. Lusikoi paksu ja haalea kiisseli kermaseoksen päälle ja levitä tasaiseksi.
Nämä elokuun illat saavat minut melkein runolliseksi.
Nämä kuvat ovat myös jäähyväinen kesäiselle uimapaikallemme. Joen vesi on kylmien iltojen ja öiden vuoksi jäähtynyt todella kylmäksi. Elokuu alkaa kääntyä syksyä kohti...

8 kommenttia:

  1. Nyt olisi hyvä tilanne jatkaa uimista - ja alkaa talviuimariksi! Keho tottuu pikku hiljaa kylmeneviin vesiin, ja kohta saakin endorfiiniryöpyn jo pelkästä pulahduksesta. Suosittelen!
    T. Talviuimari Oulujoen rannalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tuota funtsinut, muttei minusta ole siihen. Olen niin palelevaista sorttia, että en monena kesänä uskaltaudu uimaan edes järvissä. Nyt oli niin kuuma kesä, että jokivesikin lämpeni mukavasti. Mutta kadehdin jollain tapaa talviuimareita ja uskon noihin endorfiiniryöppyihin.

      Poista
  2. Minun paleleminen (erit. varpaat ja sormet) loppui avantouinnin aloittamiseen. En tykkää uida kesäisin: vesi tuntuu liian viileältä. :) Aloitan näin syyskesällä ja jatkan talveen. Sitä sisäistä lämpöä, mikä tulee pulahduksesta 0-asteiseen veteen, ei korvaa mikään muu. Se on mystinen juttu. Kokeile joskus! Pyydä mentoriksi joku avantouimari.

    VastaaPoista
  3. Tämä sai kyllä minut ajattelemaan asiaa uudelleen.

    VastaaPoista
  4. Aivan huikean herkulliselta kuulostaa tuo torttu ohjeen perusteella! Täytyy itsekin tehdä jo pian.
    Kylläpäs te näytätte asuvan todella kauniilla seudulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Torttu todella on niiiin ihanaa kuin olla voi! Tykkään kyllä näistä Koillismaan komeista maisemista!

      Poista
  5. Voi miten kauniita kuvia. Muutamassa päivässä veden lämpötila laski niin, että todella oli syksyn tuntu, kun iltausvan keskellä uimme mökillä.
    Ellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, aivan mahdottoman nopeasti linnunmaidosta tuli jäähilejuomaa. ;)

      Poista