lauantai 9. elokuuta 2014

Tiramisuboston

Lauantaipulla. Aina silloin tällöin leivon pullaa, ja usein leipomuspäivä osuu lauantaiksi. Lauantaina pulla maistuukin parhaimmalta, kun viikon työt alkavat olla hyvällä mallilla, ja kun on aikaa istua rauhassa nauttimaan. Nytkin syötiin pullat ja juotiin cappuccinot, lapset kylmät maidot, rauhassa. Olikin todellinen rauha, sillä kaksi vanhinta poikaa lähti kalareissulle. Aina se vähän rauhoittaa, kun porukkaa on normaalia vähemmän. Nyt ootetaan vielä miestäni kotiin, jotta päästäisiin mustikkaan. Täällä mustikka-aika nyt parhaimmillaan.
TIRAMISUBOSTON

2,5 dl maitoa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 muna
1,5 tl kardemummaa
1 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

täytteeksi 1 prk Tiramisu-rahkaa
voiteluun munaa
pinnalle raesokeria

Lämmitä maito noin 42-asteiseksi. Lisää maitoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, sokeri, muna, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina kunnolla, peitä liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Levitä rahka taikinalevylle ja kääri rullalle pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa rullasta noin viiden cm:n paksuisia paloja ja nosta ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Jätä palojen väliin hieman kohoamisvaraa. Kohota bostonkakkua taas puolisen tuntia liinalla peitettynä.
Voitele pulla munalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Irrota boston vuoasta hieman jäähtyneenä. Kun pulla on jäähtynyt, voit koristella sen mieleiseksesi. Minä laitoin tomusokeri-vesikuorrutuksesta raitoja ja heitin päälle vähän suklaaströsseleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti