maanantai 16. maaliskuuta 2015

Poikien lihapiirakka

Tämä lihapiirakan ohje kulkee suvussamme jostakin syystä nimellä "Poikien lihapiirakka". Ei tässä mitään ihmeellistä ole. Ehkä juuri siksi se onkin niin maukasta. Hiivaleipätaikina ja hyvin maustettu jauheliha-riisitäyte. Mutta olisittepa nähneet, miten suuret palat lapseni lohkaisivat parista pellillisestä tätä herkkua! :D Tässä yhden pellillisen ohje.
1/2 l maitoa
1 pala hiivaa
75 g margariinia/ voita
2 rkl siirappia
1/2 rkl suolaa
noin 13 dl hiivaleipäjauhoja/ vehnäjauhoja/ sämpyläjauhoja (tein karkeista vehnäjauhoista, joita oli vähän, loput hiivaleipävehnäjauhoja)

Täyte:
500 g naudan jauhelihaa
grillimaustetta
muita mausteita maun mukaan (esim. paprikajauhe, valkopippuri, cayennepippuri, jauhelihamauste)
2 sipulia
3 dl keitettyä tummaa riisiä
ketsuppia

Valmista hiivataikina ja anna kohota kunnolla. Kuullota sipulit pienessä öljytilkassa, lisää jauheliha ja ruskista. Keitä riisit kypsäksi ja lisää jauhelihaseokseen. Mausta hyvin. Kannattaa maustaa melkoisen runsaasti, sillä paksuhko hiivaleipäkuori vie helposti makua.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli toinen osa pellin kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperoidulle pellille, kaada täyte päälle ja tasoita. Kauli toinen puoli taikinasta hieman peltiä isommaksi levyksi, nosta piirakan päälle ja käännä reunat alimmaisen pohjan alle. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.

2 kommenttia:

  1. Enpä ole koskaan ajatellut että voisi lihapiirakan näinkin tehdä. Täytyypä kokeilla tässä joskus! :)
    (ja niin herkun näköinen tuo edellinen jäätelökakkukin :P)

    VastaaPoista
  2. Miten sinä teet lihapiirakan? Vai teetkö ylipäätään? Pasteijatyyppisesti vai miten? Sinulla niin herkullisia ohjeita kans, että siksi tässä kyselen. :)

    VastaaPoista