perjantai 6. maaliskuuta 2015

Rocky Roadit

Tämän herkun tekee nopeasti! Ja pari, kolme palaa, niin makeannälkä talttuu!

Rocky Roadeihin voi laittaa suklaan lisäksi vaikka mitä pikkupaloja: keksiä, karkkeja, vaahtokarkkeja, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, muroja, marjoja... Minä tein tänään tällaisen, aina varman ja hyvän:

200 g tummaa suklaata
200 g maitosuklaata
reilu 1 dl minivaahtokarkkeja
2 rkl rusinoita
2 rkl suolapähkinöitä

Pinnalle ripottelin em. lisäksi vielä toffeepalasia.

Suklaat sulatetaan. Suklaaseoksen joukkoon laitetaan muut ainekset. Seos levitetään leivinpaperoituun vuokaan (Mulla oli n. 18 cm x 18 cm.). Annetaan jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli. Leikataan n. 2 cm x 2 cm:n paloiksi.

12 kommenttia:

 1. Sulatitko suklaat kattilassa vai mikrossa? Jos kattilassa, tarviiko rasvaa yhtään, ettei paakkuunnu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulatan suklaat aina mikrossa. Toinen vaihtoehto olisi vesihaude, mittaan on mikrosulatusta työläämpi.

   Poista
 2. Mittaan = mutta. Voi tätä automaattista sananmuodostusta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä. Pitääpä kokeilla taas mikrosulatusta. Oon joskus kokeillut, mutta paakkuuntui. Itse oon sulattanut kattilassa, mutta laittanut hieman rasvaa joukkoon, tulee tosi tasaista. Mut tähän ohjeeseen ei tarvinne enää rasvaa lisätä. Leivonnaisiin se joskus käy. Riippuu tietty ohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mikrossa liikaa tehoja sulatuksen aikana, paakkuuntuu tai menee rakeiseksi helposti.

   Poista
 4. Tuli hyviä. Sulatanpa jatkossakin mikrossa :). Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 5. Asia ei kyllä kuulu yhtään tähän, mutta sanopa alan ihmisenä, mikä oliiviöljy on paras? Haluaisin löytää hyvän. Niitähän on pilvin pimein kaupan hyllyllä. Tarkoitus siis tirskauttaa välillä salaattiin ja joskus paistamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pistit pahan, sillä öljyissä jos jossain on niin monenlaista mielipidettä. Minun rakkain öljyni on sitruksinen oliiviöljy. Siinä on siis sitruunanmakua selvästi. Nimellä "Olio Extra Vergine d'Oliva & Limone. Mutta pääsääntöisesti sanoisin, että neitsytoliiviöljyt ovat hyviä. Ja pakko todeta: Yleensä mitä kalliimpi oliiviöljy, sitä parempaa se on. Arkikäyttöönkin kyllä löytyy hyviä öljyjä, suhteellisen edullisia, juuri noista neitsytoliiviöljyistä.

   Poista
  2. Mulle on kans joku kokki neuvonut että öljyissä se laatu kulkee käsikädessä hinnan kanssa, jos jossakin. Eli oliiviöljyissä, jos varsinkin haluaa käyttää salaatin päälle, kannattaa ostaa arvokkaampaa. Mä oon yrittänyt noudattaa tätä :) . Peruspaistamiseen on edullisempi öljy ja hemmotteluruokaan sitten laadukas.

   Poista
 6. Kiitos kommenteista ja vinkeistä. Juuri noin aattelin itekin, ettei ne halpisversiot välttämättä oo kovin hyviä. Pitääpä yrittää etsiä joku hyvä ja laadukas. Ei haittaa se sitrusmaku ollenkaan, jos tulee salaattiversioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just! Ja paistamiseen mieluummin rypsiöljyä, sillä sen savuamispiste on korkeampi kuin oliiviöljyn.

   Poista