maanantai 6. huhtikuuta 2015

Persikkatorttu

Pääsiäiseenhän kuuluu auttamattomasti persikkatorttu. Tänä vuonna yhdistelin pohjaa sieltä, täytettä täältä ja tein vielä marenkiakin päälle yli jääneistä valkuaisista. Lopputulos oli vähintäänkin gurmeetasoa. :)
Iso, halkaisjaltaan noin 30-senttinen torttu:

pohja
200 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
2 keltuaista

täyte
250 g tuorejuustoa
3 munaa
2 dl kuohukermaa
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 säilykepersikan puolikasta
1/2 dl aprikoosimarmeladia

marenki
2 valkuaista
4 rkl siro-sokeria

Paloittele rasva kulhoon. Lisää vehnäjauhot ja sokeri. Nypi ainekset keskenään murumaiseksi. Lisää keltuaiset ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytettä varten tuorejuusto, munat, kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä torttupohjalle ohuelti aprikoosimarmeladia. Viipaloi persikat ja levitä torttupohjalle. Valuta täyte päälle. Paista ensin uunin alimmalla ritilätasolla 210 asteessa, kunnes tortun reunat saavat väriä. Alenna sitten lämpötila 175 asteeseen. Kokonaispaistoaika on 30-40 minuuttia (paistoin 35 min.). Vatkaa valkuiaset vahdoksi, lisää sokeria vähitellen. Nosta marenkia kahdella lusikalla tortun päälle pilviksi ja käytä uunissa muutama minuutti, kunnes marenki saa pikkuisen väriä. 


2 kommenttia:

  1. Anonyymi sanoi...
    Hei. Kiitos ihan todella inspiroivista ohjeista. Täältä käyn aina katselemassa, kun haluan jotain uutta ja hyvää leivottavaa. Useat ohjeet on päässy kokeiluun ja suosikeiksi. Olisko sulla jotain hyvää broilerisalaattiohjetta? T.Eliisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Eliisa! Pitääpä tässä joskus laittaa joku hyvä broilerisalaatin ohje tänne blogiin! :)

      Poista