perjantai 1. toukokuuta 2015

Valkosuklaavanukasherkku

Tässä makia jälkkäri. Me syötiin tätä nyt vappupäivänä nakkisämpylöiden jälkkäriksi. Valkosuklaavanukas on tässä huippuhyvää, mutta ihmekös tuo, kun valkosuklaata on paljon. :)
Noin 8:lle:

vanukas:
6 dl maitoa
4 keltuaista
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
300 g valkosuklaata

alle:
5 dl mustikoita
4 rkl tomusokeria
150 g valkosuklaakeksejä (Käytin valkosuklaacookieseja.)

päälle:
2 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
1 rkl tomusokeria

koristeluun:
valkosuklaalastuja
mustikoita tai syötäviä kukkia

Kuumenna maito kattilassa lähelle kiehumispistettä. Vatkaa keltuaiset ja maissijauhot kulhossa. Kaada kuuma maito munamassaan koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan. Lämmitä levyllä, kunnes seos pulpahtaa ja paksuuntuu kiisselimäiseksi. Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa, anna sulaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Survo mustikat ja lisää tomusokeri. Paloittele keksejä lasien pohjalle. Lusikoi mustikkasurvos päälle. Lisää viileä vanukas laseihin. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla sekä sitruunamehulla. Lusikoi kerma vanukaiden päälle ja koristele annokset.


13 kommenttia:

  1. Ai että mikä jälkkäri, varmasti niin hyvääää! :P

    VastaaPoista
  2. Onpas ihanan näköisiä ja varmasti herkullisen makuisia! Kaunis koristelu :)

    VastaaPoista
  3. No tämähän pitää myös testata, tässäkin kun sitä valkosuklaata on ;)

    VastaaPoista
  4. Syötäviä kukkia? Ei kai orvokit oo syötäviä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On orvokit syötäviä. Monet muutkin kukat ovat syötäviä. Olen kiinnostunut villiyrteistä. Minulla on puhelimeen ladattuna sellainen sovellus, josta voi katsoa syötäviä luonnonantimia. Orvokkien lisäksi syön mielellään maitohorsman kukkia, jotka ovat myös nättejä kakuissa ym.. 😊

      Poista
  5. Yäk (ja anteeksi!). Makuasioista ei näköjään voi olla samaa mieltä tai sitten ehkä mulla vois olla aika kokeilla, jos uskallan. Siis ihan niitä normaaleja puutarhalla myytäviä orvokeita... Hmm...en tiedä? En ainakaan lupaa. Harkita tietty voin. Kauniita ainakin ovat tuossakin päällä, se täytyy myöntää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin keto-orvokit, nämä pienet sievät orvokkiset, ovat syötäviä. Hyvin mietoja ovat maultaan. :)

      Poista
  6. Ottaisko ens kesän haasteeksi, että ees yhden keto-orvokin yrittäisin syödä? Paljon maitoa päälle, ellei muuten mee alas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otahan. Ne on salaateissaki ihania vaikka piharatamon tuoreitten lehtien kanssa.

      Poista
  7. Prismassa myydään ihan he-vi-osastolla ainakin muovirasioissa syötäviä orvokkeja kakunkoristeiksi :) . Ajattelin johonkin kesäkakkuun ostaa, ovat niin kauniita kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minäkin ostin nää Supermarketista elintarvikeosastolta. Oon kesäisin syönyt omia pikkuorvokkeja. Luomuorvokkeja voi syödä kyl isojaki.

      Poista