lauantai 17. lokakuuta 2015

Överibrownie

 
Tämä on niin älyttömän hyvä brownieleivonnainen, ettei minusta(kaan) brownie enää herkullisemmaksi voi tulla. Ohje on eräästä suosikkiblogeistani. Leivontablogi Makeaa laittaa kyllä aina niin herkullisia ohjeita,. ettei niitä voi vastustaa. Nyt kun sattui vielä vieraita olemaan tulossa, niin tämä brownieohje piti testata.

Kirjoittelen ohjeen muistiin tähän myös itselleni. Tein tästä ohjeesta kaksinkertaisen, jolloin herkkua tuli pellillinen. :)


Cookies -taikina
  • 125 g voita
  • 1 1/2dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl  vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g rouhittua suklaata (Laitoin Fasun Sinistä.)
  • noin 15 kpl suklaatäytekeksejä (Oreo, Domino tms.)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja kääntele voivaahtoon. Lisää joukkoon suklaahiput. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle. Asettele keksit taikinan päälle. Valmista seuraavaksi brownie -taikina.

 

Brownie -taikina
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina keksipohjan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna jähmettyä ennen leikkaamista.
 

7 kommenttia:

  1. Voi ei, niin herkullisen näköinen! Oliko ällömakea?
    T. 2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihme kyllä ei. Mut eihän tällasta syödäkään kuin pieni pala kerrallaan. :D

      Poista
  2. Tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Onko tämä ohje siis pellilliseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun teet tämän kaksinkertaisena, saat pellillisen.

      Poista