maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kahden kerroksen mokkapalat

Oikeesti, en kestä, miten hyviä näistä tuli! Kaikki lähti siitä, että jääkaapissa pyöri luumuhillopurkki, joka oli avattu jouluna torttujentekoaikaan. Mietin, että mihin luumuhillon voisi käyttää. Sitten löysin Kodin kuvalehdestä leikatun ohjeen, jossa suklaapiirakan väliin oli laitettu täyte luumuhillosta, kermavaahdosta ja mascarponesta. A vot, siinä se oli! Vaikka pohjataikinassa onkin kanelia ja täytteessä luumuhilloa, ei näistä tullut silti jouluisia, vaan aivan ihania!
Piirakkapohja (Näitä täytyy tehdä kaksi.):

200 g voita
3/4 dl sokeria
2 munaa
3/4 dl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jätä ensimmäinen pohja jäähtymään ja valmista toinen samalla tavoin.
Väliin:

2 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
1-2 dl luumusosetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se notkistettuun mascarponeen. Mausta luumusoseella. Levitä täyte ensimmäiselle piirakkapohjalle ja nosta toinen piirakkapohja päälle. Kippasin pohjan päälle ylösalaisin, niin sain sileän kannen.
Kuorrutus:

50 g voita
4 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria

Sulata voi. Lisää siihen kahvi. Sekoita kaakaojauhe tomusokerin joukkoon. Lisää jauhe siivilän läpi voin ja kahvin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus piirakan päälle.
Päälle

tummaa suklaata

Vuole koristeeksi runsaasti suklaalastuja.


9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Sari! Näistä tuli kyllä tosi meheviä ja maukkaita!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. öö..eikös ton vois tehä suoraan tuplana ja jakaa vaan kahteen pellilliseen? t. Uuno 😯 mutta jokatapauksessa, tätä pitää tehä joku päivä! ehkäpä jo huomenna, näyttää niin herkulliselta 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kait voi, varsinkin, jos saa ne samaan aikaan uuniin. 😊😊

      Poista
  4. Vitsit että ovatkin herkullisen näköisiä! Niin meheviä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru! Nämä tosiaan ovat meheviä, mutta silti sopivan mehukkaita, ei höttösiä.

      Poista
  5. Ihanan mehevän näköisiä. Jospa pääsiäiseksi kokeilen, tai lapset kokeilee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisenä on ihanasti aikaa herkutella, Kotiäiti. ;)

      Poista