sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Lemon curd -torttu marsipaanilla

Makiaa marsipaanin ystäville, olkaapa hyvä!

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl Lemon curdia

Päälle:
250 g marsipaania
(koristeita, esim. karambolaa, macaronseja)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla (225 astetta) noin 6-8 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille, poista paperi ja anna jäähtyä.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Levitä Lemon curd pohjalle ja lusikoi päälle noin puolet kermavaahdosta. Levitä kermavaahto tasaisesti pohjalle. Kääri levy tiukalle rullalle ja levitä loppu kermavaahto rullan päälle.
Kauli marsipaani levyksi. Nosta levy varovasti kääretortun päälle, painele tiiviisti rullaa vasten ja piilota reunat kääretortturullan alle. Siisti kääretortun päät. Koristele halutessasi. 

2 kommenttia:

  1. Onpas ihanan raikkaan ja kesäisen näköinen leivos!!
    Ja marsipaani on kyllä nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, EiNi! Minäkin tykkään marsipaanista. Sanoinkin perheelleni, että laitan seuraavalla kerralla tähän torttuun kaksi pötkylää marsipaania. :)

      Poista