tiistai 5. heinäkuuta 2016

Lohisalaattipirakka

Tätä ruokaisaa herkkua tein poikani rippijuhliin. Piirakka on kätevä juhlissa, sillä siinä yhdistyvät ruokaisa juhlatarjottava sekä salaatti. Pohjan päälle tulee kerrassaan ihana gurmeetäyte avokadosta, kreikkalaisesta jogurtista ym..
Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Täyte:

2 avokadoa
2 sipulia varsineen
1 dl majoneesia
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl limen mehua
1/4 tl suolaa

Salaatti:

5 dl erilaisia salaatteja
250 g lämminsavulohta
2 rkl öljyä
2 rkl limen mehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria
1/2 dl parmesaanilastuja
1/2 ruukku tuoretta tilliä

Tee pohja näin:
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja tuorejuusto jauhoseokseen. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa noin 1/2 tuntia. Painele taikina halkaisijaltaan noin 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista hieman piirakkavuokaa suurempi pala ja aseta se taikinan päälle. Kaada kuivatut herneet leivinpaperille niin, että ne täyttävät pohjan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia (Minulla paistui kyllä jo vähän yli 20 minuutissa.) Anna pohjan jäähtyä.

Tee täyte näin:
Kuutioi avokadot ja hienonna varsisipulit. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Levitä täyte jäähtyneelle piiraspohjalle.

Tee lopuksi näin:
Huuhtele ja kuivaa salaatit. Revi salaatit kulhoon, revi myös lohi sormin sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Sekoita joukkoon öljy ja limen mehu sekä suola, sokeri ja mustapippuri. (Minä en laittanut suolaa enkä sokeria, rouhin vain mustapippuria joukkoon.) Levitä salaatti piirakalle. Ripottele pintaan parmesaanilastut ja tillinoksat. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti