sunnuntai 28. elokuuta 2016

Mustikkamoussekääretorttu

Kesä alkaa kaartua syksyyn. Nautin niin täysillä heinäkuun helteistä, että en juuri postauksia blogiini tehnyt. Siksi minulla onkin pino kuvia ja ohjeita, jotka pitäisi tänne tallentaa. Hillat poimimme mieheni kanssa, mutta kaikki muut marjat ovat poimineet lapsemme! Mustikoita, mustaviinimarjoja ja puolukoita on meillä yllin kyllin. Olen todella iloinen tästä lasten innostuksesta. Toki pikkuisen olen maksanutkin heille peratuista ja pakastetuista marjoista. Tässä yksi leivonnainen, joihin käytin tuoreita mustikoita, vaikka pakastetutkin tietysti käyvät.


4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1/2 sitruunan raastettu kuori

mustikkamousse:
1 dl kuohukermaa
1 prk vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
2 dl mustikoita
2 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua

Valmista ensin mustuikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto rahkan joukkoon. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa, jäähdytä hetki ja lisää rahkaseokseen. Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja lisää nekin rahkaseokseen. Kuumenna sitruunamehu lähes kiehuvaksi, purista liivatelehdistä mehu ja sulata ne sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoitellen mustikkaseoksen joukkoon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa noin tunnin.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste keskenään ja nostele munasokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja tasoita. Kypsennä uunissa 6-8 minuuttia keskitasolla 225 asteessa. Ripottele puhtaalle leivinpeperiarkille hienosokeria tasaisesti ka kumoa kääretorttu sen päälle. Irrota leivinpaperi päältä varovasti. Anna jäähtyä. Levitä mustikkamousse kääretorttulevyn päälle niin, että reunoilta jää noin pari senttiä täytteestä vapaaksi. Kääräise pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Kääräise vielä koko rulla leivinpaperin sisään ja anna tekeytyä jääkaapissa jonkun aikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti