sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Appelsiinipikkuleivät

Todella rapeita, maistuvia, sitkeitä ja ihanan makuisia pikkuleipiä, jotka valmistuvat hetkessä. Helppoa kuin mikä!
noin 50-60 kpl (kirjasta Sokerileipurin hurmaavat herkut)
200 g voita
2,3 dl sokeria
1 muna
2 rkl tummaa siirappia
1 appelsiinin kuoriraaste
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl mantelirouhetta
1,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna, siirappi ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita, kunnes massa on tasaista. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita massan joukkoon. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele pellin mittaisia tasapaksuisia tankoja. Aseta tangot pellille leivinpaperin päälle, kaksi pellille. Painele kevyesti. Paista 210-asteisen uunin ylätasolla noin 12 minuuttia. Vedä paistetut tangot leivinpaperin avulla pöydälle ja leikkaa heti viipaleiksi. Anna jäähtyä. 




4 kommenttia:

  1. Nämä on varmasti herkullisia. Appelsiini tuo uutta tvistiä näihin. Huomenna leivotaan!
    Kiitti ihanasta ohjeesta. t. Ella

    VastaaPoista
  2. Mukavia leivontahetkiä, Ella! :)

    VastaaPoista
  3. 4- ja 2-vuotiaiden kanssa leivoimme näitä. Pakastimme heti osan, osan jätimme esille ja vieraille tarjolle. Kunnes sitten muutaman tunnin päästä haimme ne pakastimeenkin laitetut ja pistelimme poskeemme :)
    Hyvä, raikas ohje! Kiitos!

    VastaaPoista