lauantai 7. tammikuuta 2017

Niin hyvää arkiruokaa

Nyt kolmen viikon joululomallani on ollut aikaa kokkailla ja leipoa, ja siitä olen tykännyt! On niin pimeää, että kuvat jäävät tosi "synkiksi", etenkin nämä tässä postauksessa, koska ruoka "upposi" niin nopeasti syöjille, että ehdin ottaa vain pari todellista räpsyä. Siitä huolimatta laitan ohjeet (ja kuvat) tänne, sillä näistä voi olla jollekin hyötyä arkikokkailussa. Minulle itselleni ohjeet ovat ainakin tallessa täällä.

UUNILOHI MAUKKAIN MAUSTEIN

2 kirjolohen filettä
4 rkl sitruunamehua
2 1/2 tl sitruunapippuria
1/2 tl suolaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl currya
1/2 rkl sokeria
2 pienehköä sipulia
1 iso paprika
1 nippu tilliä
3-4 dl kuohukermaa :) (Voit keventää laittamalla ruokakermaa)

Laita fileet pellille leivinpaperin päälle. Mausta. Levitä pilkotut sipulikuutiot, pilkotut paprikakuutiot ja hienonnettu tilli fileille. Kaada kerma lopuksi kalojen päälle. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Tämä ohje on Valion. Paistos ei ole kaunista, mutta sitäkin parempaa.

KARIBIALAINEN BANAANIPAISTOS 5-6:lle

5 banaania
kanelia
2 rkl voita
4 rkl fariinisokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 dl ruokakermaa tai kuohukermaa
appelsiinijäätelöä

Kuori banaanit ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita palat uunivuokaan ja ripottele reilusti kanelia päälle. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon fariinisokeri, vehnäjauhot, kookoshiutaleet ja kerma. Kiehauta. Kaada seos banaanien päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä appelsiinijäätelön kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti