maanantai 6. tammikuuta 2020

Butter chicken


Hyvää alkanutta vuotta Sinulle, joka satut käymään blogissani! Tänään, loppiaisena, tein Intialaista voikanaa eli Butter chickeniä. On se niin hyvää, että laitan ohjeen tänne, niin löytyy seuraavalla kerralla helposti itselleni. Laitan ohjeen neljälle:

n. 500 g broilerin fileepihvejä
3 rkl voita
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
n. 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl Garam masala -mausteseosta
1 tl juustokuminaa
1 mieto, punainen chili
500 g paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattisosetta
1 tl suolaa
ripaus sokeria
2 dl ruokakermaa

Kuutioi broileri ja ruskista voissa. Siirrä odottamaan lautaselle.
Hienonna valkosipulinkynnet, sipuli ja chili, josta on poistettu siemenet. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää raastettu inkivääri, Garam masala ja juustokumina. Kääntele hetki.
Lisää paseerattu tomaatti, tomaattisose, chili, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikkeeseen broilerit ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
Lisää lopuksi ruokakerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti