PIAN PARAS PUOLUKKATORTTU 200 g margariinia 3 dl sokeria 2 munaa 6 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta Täyte: 3 dl puolukoita 1/2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1/2 tl kanelia Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Voitele irtopohjavuoka ja korppujauhota se. Painele 1/3 taikinasta pohjalle ja reunoille. Ripottele noin 1 dl täytettä pohjalle. Jatka ripottelemalla puolukoiden päälle taikinaa, kunne puolukat peittyvät. Älä painele. Lisää loppu puolukka-mausteseos ja ripottele lopputaikina päälle. Jätä pinta rosoiseksi. Paista 175 asteessa noin tunti. |
Tunnisteet
- arkiruoat (3)
- bebet (1)
- broileriruoat (4)
- browniet (4)
- cookiet (1)
- curdit (2)
- galette (2)
- gluteeniton (7)
- hedelmät (1)
- hyydykekakku (10)
- hyytelöt (2)
- jauheliharuuat (4)
- joulu (1)
- juhlat (10)
- juomat (1)
- juustokakut (10)
- jälkiruuat (27)
- jäädykkeet (3)
- jäätelö (7)
- jäätelökakut (3)
- kahvikakut (25)
- kalaruoat (13)
- kastikkeet (2)
- kasvikset (3)
- kattaus (5)
- keikauskakut (3)
- keitot (1)
- keksipohjakakku (10)
- kiisselit (2)
- korput (1)
- koti (4)
- käärötortut (3)
- laatikkoruuat (3)
- lapset (7)
- lasagne (1)
- leivokset (8)
- leivät (11)
- letut (2)
- loma (1)
- luonto (15)
- luumu (1)
- makeiset (5)
- makkara (3)
- marenkileivonnaiset (1)
- Minttu-kissa (8)
- minä (6)
- muffinssit (5)
- mustikka (3)
- mutakakut (4)
- omena (6)
- paistokset (1)
- pannacotta (1)
- pannukakut (1)
- pasha (1)
- pasta (1)
- patongit (2)
- perhe (1)
- piirakat (21)
- pikkuleivät (10)
- pizzat (1)
- pulla (7)
- puolukka (10)
- puurot (1)
- pähkinät (1)
- pääsiäinen (7)
- raakakakut (1)
- rocky road (1)
- ruokaisat piirakat (8)
- ruokaisat pikkusyötävät (9)
- salaatit (8)
- skonssit (1)
- spagetti (1)
- suklaa (7)
- suku (2)
- sämpylät (4)
- texmex (1)
- tiramisut (1)
- tortut (11)
- tuulihatut (4)
- täytekakut (15)
- uunijäätelö (1)
- vadelmat (1)
- viinerit (1)
- voileipäkakut (1)
- voitaikinaleivonnaiset (2)
- välipalat (5)
tiistai 3. kesäkuuta 2014
Pian paras puolukkatorttu numero 1
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä resepti on ihan huippu! Tavallisen sokerin loppuessa korvasin ruokokide- ja täytteeseen fariinisokerilla, kanelin jätin pois. Sekin kakku katosi nopsaan ;-).
VastaaPoistaKiitos upeista ohjeistasi!
Kiitos! Varmasti fariini- ja ruokosokeri ovat vielä parempia kuin vaalea sokeri tässäkin leivonnaisessa. Mukava kuulla, että pidät ohjeistani!
PoistaUpeita piirakoita. Nyt alan lepoa ja tyhjennän pakastimen kesäksi. Kiitos hienoista ohjeista :) Ruokorannan rouva
VastaaPoistaOlepas hyvä! Minullakin tekis mieli leipoa, mutta kun lämpöä on ulkona +25 ja sisällä melkein saman verran, niin tekee mieli vain pötkötellä. ;)
VastaaPoista