Vatkaa perustaikinan voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen kerman kanssa.
Ota taikinasta kolmasosa ja lisää siihen elintarvikeväri ja lakritsijauhe. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin sentin paksuiseksi levyksi. Paista levyä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna levyn jäähtyä.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja sitruunan mehu vaaleaan perustaikinaan.
Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka. Levitä pohjalle noin 1 cm vaaleaa taikinaa. Ota värillisestä taikinasta noin 5 cm:n korkuisella sydänmuotilla niin paljon kuvioita kuin saat. Laita kuviot vuokaan tiiviiksi jonoksi. Huomioi, että sydänten tulee olla tässä vaiheessa ylösalaisin. Painele kuviot kunnolla taikinaan. Täytä vuoka vaalealla taikinalla lusikoimalla sitä vuorotellen sydänkuviorivin kummallekin puolelle. Levitä loput taikinasta kuviorivin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna seistä hetken vuoassa ennen kumoamista.
Sulata voi kattilassa ja lisää lakritsijauhe voin sulaessa kattilaan. Sekoita hyvin. Nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Levittele suklaata kakun päälle ja reunoillekin. Koristele laku-suklaapalloilla. |
Voi miten upean näköinen kakku, empä ole moiseen törmännyt vielä missään!
VastaaPoistaOikein hyvää toukokuun ekaa ja vappua sinulle! <3
Kiitos! Tämä on kyllä Kinuskikissalta pöllitty idea vain muunneltuna. Mukavaa vappua Sinullekin!
PoistaWau! Onpa hieno.
VastaaPoistaKiitos, Kaura!
Poista