Ainekset:
1 punasipuli 3 valkosipulinkynttä 1 paprika 2 rkl rypsiöljyä 200 g chorizomakkaraa (Jos haluat kasvisversion, jätä makkara pois, on silti ihanaa.) 1 tl juustokuminaa 1/2 tl chilijauhetta 1 tl sokeria 3/4 tl suolaa 1 tlk säilyketomaatteja 1 1/2 dl vettä 1 prk punaisia linssejä 4 munaa suolaa ja mustapippuria fetaa maun mukaan tuoretta timjamia
Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Pese ja kuutioi paprika. Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä padassa. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää paprika mukaan hetken kuluttua. Paloittele chorizo ja lisää pataan. Pilko säilyketomaatit pataan ja lisää juustokumina, chili, sokeri ja suola. Valuta linssit ja laita nekin pataan. Lisää lopuksi vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Riko kananmunat shaksukan pinnalle varovasti ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Laita fetajuustot kananmunien väliin . Nosta pata uuniin keskitasolle niin pitkäksi aikaa, että kananmunat ovat hyytyneet. Ripottele valmiin shaksukan pinnalle tuoretta timjamia. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti