lauantai 8. helmikuuta 2014

Jättikeksi

Täällä on ollut pitkään todella harmaita päiviä. Tänään on myös ollut sakea lumipyry. Harmaiden päivien iloksi laitoin olohuoneen pöydälle melkoisen kynttilärykelmän.





Pullahiiren ohjeella tein hurmaavanmakuisen jättikeksin. Kun kerran katselin ohjetta ja huomasin, että siinä on fariinisokeria, arvasin, että tämä keksi maistuu herkulliselle! Keksi on ison piirakkavuoan kokoinen ja aika paksu, joten siitä riittää monelle. Laitan ohjeen vielä tähän:

JÄTTIKEKSI

200 g voita
2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl rouhittua tai raastettua suklaata
Koristeeksi värikkäitä karkkeja ja pari palaa suklaata

Vatkaa voi sokereiden kanssa hyvin. Lisää munat yksitellen ja vatkaa edelleen. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja raastettu tai rouhittu suklaa. Minä rouhin, sillä silloin suutuntuma on mielestäni mukava suklaasattumien ansiosta. Sekoita jauhot rasvaseokseen. Laita halkaisijaltaan noin 30-senttisen vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Taputtele taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Minulla meni aikaa kiertoilmauunissa vähän yli 20 minuuttia, mutta kannattaa varoa, ettei keksistä tule kuivaa. Anna keksin jäähtyä kunnolla ennen sen kumoamista. Kumosin jättikeksin ensin isolle lautaselle ja sitten käänsin sen uudelleen paistopinta ylöspäin. Sulata pala suklaata ja liimaa sen avulla värikkäät karkkinapit reunoille tai haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti