sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Vadelma-valkosuklaajäädyke

                                                       & vadelmakastike
Tässä yksi varma makupari: vadelma valkosuklaa. Jäädykkeessä taivaallisia.

 250 g vadelmia
200 g valkosuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Vadelmakastike:
250 g vadelmia
sokeria

Sulata 250 g vadelmia ja soseuta ne. Sulata 100 g valkosuklaata ja anna jäähtyä. Raasta toinen 100 g valkosuklaata. (Minä rouhin valkosuklaat karkeaksi raasteeksi, sillä tykkään paloista jäädykkeessäkin. Jos haluat vain makua, muttei suutuntumaa, raasta.) Vaahdota valkuaiset, lisää sokeria vähitellen ja jatka vaahdottamista, kunnes saat sakean ja kiiltävän seoksen. Sekoita keltuaiset ja jäähtynyt valkosuklaa sekaisin. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto keltuaisseokseen. Lisää seokseen myös rouhittu tai raastettu valkosuklaa, vadelmat, valkuaisvaahto ja vaniljasokeri. Kaada jäädykemassa esim. isoon kakkuvuokaan (Minä jäädytin jäädykevuoassa.). Pakasta yön yli.
Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kuumenna vadelmat ja mausta sokerilla. Jos haluat kastikkeesta ohutta, soseuta vadelmat ja laimenna vedellä ja lorauksella sitruunamehua. (Minä vain kuumensin vadelmat ja maustoin sokerilla, jolloin tulos oli sakea ja marjaisa.) Tarjoa kastike lämpimänä jäädykkeen kera. Vie kielesi mennessään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti