lauantai 22. helmikuuta 2014

Pestolohta riisipedillä

Kalaruokien ohjeita pyydetään usein. Tässä yksi ihana ohje lohelle. Helppokin.

2,5 dl täysjyväriisiä
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 lohifilee
pikkuisen merisuolaa
pikkuisen limepippuria
1 dl punaista pestoa
100 g Philadelphia-juustoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuumenna vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio. Mittaa riisit uunivuokaan ja kaada kasvisliemi päälle. Kypsennä riisiä uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Laita mausteita todella vähän, sillä pestossa on paljon mausteita ja suolaa. Nosta kalat riisien päälle ja kypsennä noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Sekoita pesto ja juusto keskenään. Levitä seos kalan päälle ja jatka kypsentämistä, kunnes kala on kypsää (n. 15-30 min, riippuu fileen koosta). Olisin laittanut kuorrutteen päälle pinjansiemeniä, mutta nepä olivatkin loppuneet kaapista.
 

7 kommenttia:

  1. Tykkään tallaisista helpohkoista, kerralla kaikki valmista uunissa - ruuista. Tämä punainen pesto on vielä kokeilematon tuote, pannaanpa kauppalapulle. Voin hyvin kuvitella, että tämä on hyvää.
    Marjuska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjuska: Ihan oikeasti se oli niin hyvää, että tekis mieli laittaa heti uudestaan. Lurps!

      Poista
  2. Eipähän nyt liity asiaan, mutta onko sinulla sähköpostia, johon lukija saisi laittaa viestiä? Ei varsinaisesti liity blogiasioihin, joten en mielellään sitä täällä keskusteluissa kysele :)

    -Sipuli

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kun jaat reseptejä, seurasin edellistäkin blogiasi. Niitä on tullut testattua ja monet on jääny käyttöön. Tällaisia arkipäivän perusruokaa välillä varioiden ja ihania leipomuksia. -EK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa olla huviksi ja hyödyksi. Elämä on melkoisen kiireistä, mutta laittelen juttuja ja ohjeita tänne aina silloin, kun on sen verran aikaa. :)

      Poista