maanantai 3. maaliskuuta 2014

Lomamaanantai




Kaappeja on siivottu. Sekä astiakaapit että ruokakaapit on tyhjennetty, pesty ja järjestetty. Miten niihin aina siivouksen jälkeen tuleekin niin paljon lisää tilaa?
P.s. Tuli tässä mieleeni, että jos joku suunnittelee keittiöremonttia tai talon rakentamista, suosittelen keittiöön ns. apteekkikaappia. Se on erittäin käytännöllinen. Sieltä löytää helposti hakemansa. Sinne sopii valtavasti tavaraa. Kun avaa oven, kaikki ruokatarvikkeet ovat käsen ulottuvilla, ei tarvitse penkoa. 

Vaikka meidän kissa on leikattu, se osallistuu maaliskuisiin kylän kissatappeluihin erittäin ahkerasti. Luulin, ettei sitä kiinnostaisi sellainen, mutta väärinpä luulin. Eilenkin se tuli toinen korva verta tippuen kotiin. Se ravisteli kunnolla päätään ja kas, kaappien ovet sekä matto kodinhoitohuoneessa oli täynnä punaisia pisaroita. Perjantaina kissa kiipesi suuren, todella suuren, kuusen latvaan, kun pieni kiltinoloinen mäyräkoira juoksi sen perässä häntää heiluttaen. Kylläpä Mintulla on jännittävä elämä!

Tein jälkkäriksi tänään marenkipilvellä peitettyjä paistettuja nektariineja. Naminaiskis!
                                                                      4 nektariinia
                                                                      fariinisokeria
                                                                      2-3 valkuaista
                                                                      1 dl sokeria
                                                                      1 vaniljatanko
Halkaise nektariinit, poista kivet ja laita nektariinit pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Paista nektariineja 200 asteessa viitisen minuuttia. Vaahdota valkuaiset. Lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa sokeri ja vaniljatangosta raaputettu sisus vaahtoon ja vatkaa seos kiinteäksi. Lusikoi marenki nektariinien pinnalle. Paista uunin yläosassa noin 10  minuuttia, kunnes marenki saa vaaleanruskean värin. Ihanaa kermavaahdon kera.


2 kommenttia:

  1. Voi kauhu teidän Minttua! Taitaa olla todellinen maalaiskissa .-). Ja sit niin kiltti varmaan kotona....

    Huoh, voitko siivota munkin kaapit, ei oo tilaa missään!
    2

    VastaaPoista
  2. Me ollaan oltu melkoisen kauhuissaan sen tappeluherkkyydestä, mut kunnon kolli se on! Mun piti eilen onnitella sua, mut unohin joka välissä, joten tässä ne nyt tulevat: ONNEA!

    VastaaPoista