sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Jogurtti-kermaherkku



Tätä kehtaisin tarjoilla vaikka presidentille tai Kärppä-johdolle! ;) Tämä on niin gourmet-herkku, että sopii vaikka juhlissa tarjottavaksi. Eikä ole vaikea tehdä. Tässä ohje, olkaapas hyvä:

Suklaamarengit:
noin 60 g tummaa suklaata
2 valkuaista
1/2 tl sitruunamehua
1 dl tomusokeria

Praliini:
n. 40 g mantelilastuja
3/4 dl sokeria
öljyä leivinpaperin voiteluun

Jogurtti-kerma:
3 dl vispikermaa
1 1/2 rkl sitruunamehua
sokeria maun mukaan
3 dl turkkilaista jogurttia

Koristeeksi:
granaattiomenan siemeniä

Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa. Jäähdytä.
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, sitruunamehu ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi (vaahdon pitää pysyä kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin) mielellään teräskulhossa. Kääntele suklaa varovasti sekaan. Pursota marenkivaahdosta kokkareita/ ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle. Paista 100 asteessa tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua uunissa yön yli.

Praliinia varten laita mantelilastut ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri sulaa. Kun seos alkaa muuttua ruskeaksi, sekoita koko ajan. Kaada seos öljytylle leivinpeprille, tasoita ja anna kovetua. Murskaa kaulimella tai morttelissa.

Vaahdota kerma, sitruunamehu ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää turkkilainen jogurtti joukkoon.

Levitä kermaseos tarjoilumaljan pohjalle. Levitä päälle praliinirouhetta ja marenkeja. Koristele granaattiomenan siemenillä.  




2 kommenttia:

  1. Auts että kuulostaa työläältä tuo marengin paisto. Onkohan ne kaupasta ostetut aivan karmean makuisia, onnistuisko niillä? Muuten kyllä herkullinen ohje sulla, vois testata :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki voit korvata kaupan marengeilla, vaikkei sieltä tällaisia sitkeähköjä, ihanan suklaisia saakaan. Oikotiet ovat aina sallittuja! ;)

      Poista